Mano Lengvas citrinų pyrago receptas Paprastame lakštiniame torte sukuria ryškų citrusinių vaisių skonį, kuriam nereikia maišytuvo ir kepimo vos per 30 minučių. Tobula drėgna tekstūra su 2 ingrediento citrinos glazūra!

Gerame citrinų pyrage (net tokiam šokolado mėgėjui kaip aš) yra kažkas stebuklingo. Bet aš paprastai nenoriu plakti viso trijų pakopų sluoksnio pyrago. Taigi, turėdamas savo žinių apie paprastą kepimą, nusprendžiau vietoj to sukurti paprastą citrinų lakštų pyragą.
Šis receptas greitai tapo mano šeimos mėgstamiausiu lengvu desertu! Tai taip greitai plaka ir gamina drėgną pyragą su vešliu, švelniu trupiniu, suteptu su zingu 2 ingrediento citrinos glazūra.
Kodėl jums patiks šis citrinų pyragas
Kaip tas, kuris praleido metus kurdamas nepriekaištingus receptus, sužinojau, kad geriausiems desertams ne visada reikia sudėtingų metodų. Šis paprastas citrinų pyragas įkūnija mano filosofiją Paprastas kepimas, užtikrinantis maksimalų skonį.
Sluoksnių pyragai yra puikūs ypatingoms progoms, tačiau aš dažnai nesijaučiu, kaip ištraukti maišytuvą ar visą pyrago apledėjimo įrangą. Taigi, kai trokštu citrusinių vaisių, gaminu šį citrinų pyragą! Štai priežastys, dėl kurių aš tai myliu (ir aš manau, kad ir jūs):
- Nereikia maišytuvo: Viskas, ko jums reikia, yra šluotelė ir mentele, todėl valymas yra vėjelis, nereikia vilkti išgalvotos įrangos.
- Lakšto torto paprastumas: Jis iškeptas vienoje 9 colių kvadratinėje keptuvėje, ir nereikia jokio sluoksniavimo, užpildymo ar surinkimo.
- Greitas paruošimo laikas: Naudojant ištirpintą sviestą, nereikia laukti, kol ingredientai pateks į kambario temperatūrą.
- 2-ingredientas, 2 minučių glazūra: Citrinos glazūra susideda per kelias minutes ir kiekvieną kartą sukuria gražią apdailą.
Kurdamas šį receptą, mane įkvėpė paprasti užkandžiauti pyragai Meyer citrinų pyragas iš Sarah Kieffer ir tai Kraujo oranžinio jogurto pyragas nuo to, kaip saldus valgo. Jei ieškote labiau susijusio sluoksnio pyrago, šis iš „Expert Baker“ Sally kepimo priklausomybė Su kremo sūriu sviestinis kremas atrodo gražiai.
Tobulo citrinos skonio paslaptys
Šis citrinų pyragas yra panašus į mano Glazūruotos citrinos duonos receptas. Abu receptai naudoja kai kurias tas pačias skonio paslaptis, kad pasiektų maksimalų zingy citrinų skonį ir lengvą bei purią tekstūrą:
- Pasukos švelnumui: Tikras pasukos yra raktas į greitą duonos, bandelių ir pyragų su švelniu trupiniu. Panaudojęs jį receptuose, mačiau didelį savo kepinių tekstūros skirtumą! Nebijokite pakeisti pakeitimo.
- Tikrosios citrinos (žievės ir sultys): Citrinų žievė į pyragą prideda niūrų skonį, o apledėjime naudojamos citrinos sultys. Niekada nepakeiskite sulčių buteliuose!
- Citrinų ekstraktas skonio padidinimui: Paskutinis citrinų kepinių raktas yra citrinų ekstrakto naudojimas. Per daugelį metų, kai išbandžiau citrinų receptus, sužinojau, kad ekstrakto ir tikro citrinos žievelės derinys daro geriausią citrinos skonį. Kepimo koridoriuje lengva rasti maisto prekių parduotuvėje šalia kitų ištraukų.
5 žvaigždučių skaitytojo apžvalga
„Tai nuostabiai skanu! Aš negalėjau laukti, kol jis atvės, kad įkando! Pasukos verčia paragauti naminių su meile.” -Diane
Pro patarimai citrinų torto sėkmės
Čia yra trys greiti patarimai, kaip kepti citrinų pyragą prieš susukdami rankoves ir kepdami! Šie užrašai šiek tiek pateikia instrukcijų „kodėl“:
- Įtrinkite citrinos žievelę į cukrų. Įdėkite žievelę į cukrų ir naudokite pirštus, kad patrintumėte žievelę į cukrų. Tai suaktyvina eterinius aliejus, padedančius jam paragauti daugiau citrinos.
- Norėdami gauti geriausius rezultatus, naudokite aliuminio kepimo skardą. Aliuminio keptuvė kepa tolygiau nei keramika ar stiklas, ir tai yra mano pyragų, sausainių, batonėlių, duonos ir bandelių.
- Norėdami lengvai pašalinti pyragą, naudokite pergamento popierių. Iškirpkite popierių, kad tai būtų keptuvės pločio plotis, tada leiskite jai išplėsti iš abiejų keptuvės pusių, kad būtų galima lengvai nuimti pyragą. Tai padeda greičiau atvėsti, o tai yra naudinga, nes pyragas turi būti visiškai atvėsęs prieš pridedant glazūrą.
Pro patarimas: Aš rekomenduoju 9 colių aliuminio kvadratinę keptuvę. Taip pat galite naudoti 8 colių kvadratinę keptuvę, kad padarytumėte storesnes griežinėlius. Tiesiog padidinkite kepimo laiką 5–10 minučių. (Sureguliuokite pagal savo krosnį ir keptuvę.)
Padarykite į priekį ir saugokite informaciją
Šis citrinų pyragas laikant išlieka nepaprastai drėgnas, ir laikui bėgant tampa dar ganoma. Čia yra keletas pastabų apie tai, kaip padaryti jį į priekį ir saugoti:
- Padaryti į priekį: Galite iš anksto pasigaminti citrinų pyragą ir laikyti šaldytuvą arba kambario temperatūroje, padengtą aliuminio folija. Ledkite pyrago tiesiai prieš patiekdami.
- Saugojimas: Tortas trunka mažiausiai 5 dienas kambario temperatūroje, suvyniotoje į aliuminio foliją arba atšaldyti 1 savaitę, suvyniotą į foliją. Prieš mėgaudamiesi, atneškite į kambario temperatūrą. Taip pat galite užšaldyti nepageidaujamą pyragą iki 3 mėnesių. (Prieš užšaldydami supjaustykite jį į gabalus ir įvyniokite į plastikinę plėvelę, tada į šaldiklį saugų maišą ar konteinerį.)
Dažnai užduodami klausimai
Aš neišbandžiau šio konkretaus recepto su miltais be glitimo, tačiau galite pabandyti pakeisti kepimo mišinį 1: 1 be glitimo. Tačiau tai dažnai sukelia sausesnį pyragą. Peržiūrėkite mano desertų kolekciją be glitimo, kad gautumėte daugiau išbandytų ir tikrinčių variantų.
Tikras pasukos tikrai daro įtaką galutinei tekstūrai ir skoniui. Įspūdį galite padaryti pakaitalą, pridėdami 1 šaukštą citrinos sulčių prie 1 puodelio įprasto pieno ir leisdami jam sėdėti 5 minutes.
Aš rekomenduočiau naudoti dvi 9 x 9 kvadratines keptuves, kad padvigubintumėte šį receptą.
Šis receptas yra lengvai pritaikomas! Pabandykite pridėti 1 puodelį šviežių mėlynių (išmestų su 1 šaukštu universalių miltų, kad jie neskristų) už citrinos mėlynių variantą.
Taip pat galite sulankstyti 1 ½ šaukšto aguonų sėklų klasikiniam deriniui.
Spausdinti
Lengvas citrinų pyragas
Šis lengvas citrinų pyrago receptas turi ryškų citrusinių vaisių skonį paprastame lakštiniame pyrage, kuriam nereikia maišytuvo ir kepti trunka vos 30 minučių!
- Prep laikas: 30 minučių
- Virkite laikas: 30 minučių
- Bendras laikas: 1 valanda
- Išeiga: 16 1x
- Kategorija: Desertas
- Metodas: Keptas
- Virtuvė: Desertas
- Dieta: Vegetariškas
Už citrinų pyragą
- 1 ½ puodelio (210 g) universalūs miltai
- 1 ½ šaukštelio Kepimo milteliai
- ¼ šaukštelio Kepimo soda
- ½ šaukštelio košerinė druska
- 1 ½ šaukšto Citrinų žievė (2 vidutinės citrinos)
- 1 puodelis granuliuotas cukrus
- ½ puodelio nesūdytas sviestas, ištirpęs
- 2 Kiaušiniai
- 2 šaukšteliai Citrinų ekstraktas
- 1 puodelis pasukos
Už apledėjimą
- 1 puodelis Cukraus milteliai
- 2 šaukštai šviežių išspaustų citrinos sulčių
- Įkaitinkite orkaitę iki 350 ° F. Sviesto 9 x 9 colių kepimo indą.
- Keptuvę ištieskite pergamento popieriaus lapu, supjaustykite taip, kad ji ištiestų iš dviejų pusių, kad lengvai išimtų iš keptuvės. Sutepkite atviras keptuvės dalis sviestu ar aliejumi, kad neliktumėte prilipimo.
- Mažame dubenyje išplakite miltus, kepimo miltelius, kepimo soda ir košerinę druską.
- Įdėkite citrinos žievelę į didelį dubenį su cukrumi. Naudokite pirštus, kad patrintumėte žievelę į cukrų, kol jis bus kvapnus (tai suaktyvina žievės skonį).
- Išlipkite ištirpintu sviestu iki vientisos masės. Plakite kiaušiniuose po vieną, tada citrinos ekstraktą. Perjunkite į mentelę.
- Įpilkite sausų ingredientų ir pasukų ir švelniai maišykite iki vientisos masės. Tešlą tolygiai paskirstykite į paruoštą keptuvę.
- Kepkite 30–35 Minutės arba tol, kol viršuje bus šviesiai auksinė ruda spalva, o į centrą įdėtas dantų krapštukas pasirodys švarus.
- Atvėsinkite 20 minučių keptuvėje. Norėdami pašalinti pyragą iš keptuvės, naudokite pergamento popierių ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
- Tuo tarpu sumaišykite cukraus miltelinį cukrų su citrinos sultimis, pridėdami šiek tiek daugiau, jei reikia, kad patektų į storą, bet išliekamą konsistenciją. Supilkite glazūrą ant pyrago ir išlyginkite mentele.
- Per pirmąsias kelias minutes supjaustykite dantytu peiliu, prieš glazūrą išdžiūvo. Jei norite, viršuje su daugiau citrinos žievelės ar citrinos griežinėliais. Laikykite uždarytame inde kambario temperatūroje iki 3 dienų arba šaldykite 1 savaitei. (Prieš patiekdami, atneškite į kambario temperatūrą.)
Pastabos
Sandėliavimo pastabos: Taip pat galite užšaldyti nepageidaujamą pyragą iki 3 mėnesių. Prieš užšaldydami supjaustykite jį į gabalus ir įvyniokite į plastikinę plėvelę, tada į šaldiklį saugų maišą ar talpyklą.
Kiti citrininiai kepiniai, kuriuos reikia išbandyti
Aš be galo mėgstu kepti citrinos skanėstus pavasarį ir vasarą! Čia yra dar keli kepti Citrinų receptai, kuriuos reikia išbandyti: