Spanguolė + apelsinas: dinamiškas duetas! Šis duetas gamino skanius bandeles, traškučius ir spanguolių padažą, o dabar prie Minimalist Baker šeimos prisijungia naujas spanguolių + apelsinų mėgstamiausias: paplotėliai!
Šios LENGVOS, 1-dubuo paplotėliai yra purūs, citrusiniai, lengvai pasaldinti, gausiai apibarstyti šviežiomis spanguolėmis ir nepastebimai veganiškas + be glitimo. Puikiai tinka šventiniams pusryčiams, priešpiečiams ir ne tik! Leiskite mums parodyti jums, kaip tai daroma!
Šios purus, švelnus, be glitimo paplotėliai įgauna tobulą tekstūrą sumaišę migdolų miltų, avižų miltų ir bulvių krakmolo. Mes atradome šį stebuklingą derinį (po daug kurdami mėlynių paplotėlius be glitimo.
Šie paplotėliai yra tobulai pleiskanojanti dėl šalto (veganiško) sviesto supjaustymo į sausus ingredientus.
Apelsinų sultys + žievelė užtikrina ryškų citrusinį skonį. Kepimo milteliai padeda jiems pakilti, druska suteikia skonio, o linų sėmenų miltai neleidžia jiems būti per trupiniams.
Galutinis ingredientas yra spanguolės! Šviežios (arba šaldytos) spanguolės yra pilni aitrumo ir skonio, kurį puikiai subalansuoja saldi citrusinė tešla.
Manome, kad jums patiks šie spanguolių apelsinų paplotėliai! Jie yra:
Pūkuotas
Žaismingas
Tart
Lengvai saldus
Lengva pagaminti
& Savotiškai tobula!
Mėgaukitės su kava ar arbata tingų savaitgalio rytą, šventiniais priešpiečiais, kai aptarnaujate minią, ir ne tik! Jie taip pat yra puikus popietės užkandis ar rudeninis desertas, o juos galima užšaldyti nekeptus, kad greitai iškeptų, kai tik užsinorėtų paplotėlių.
Daugiau naminių paplotėlių
Jei išbandysite šį receptą, praneškite mums! Palikite komentarą, įvertinkite ir nepamirškite pažymėti nuotraukos @minimalistbaker Instagram tinkle. Į sveikatą, draugai!
Porcijos 6 (Paplotėliai)
Neleiskite ekranui užtemti
- 1 ¼ puodelis migdolų miltai* (mums patinka Wellbee's)
- 1/2 puodelis avižiniai miltai*
- 1/2 puodelis bulvių krakmolas*
- 3 Valg cukranendrių cukrus
- 1 ½ Valg apelsino žievelės (1 ½ arba 2 dideli apelsinai išeina ~ 1 ½ šaukštelio // 4 ½ šaukštelio žievelės)
- 2 ½ šaukštelis kepimo milteliai
- 1 ½ šaukštelis linų sėmenų miltai (maltų linų sėmenų)
- 1/4 šaukštelis jūros druska
- 1/4 puodelis šaltas veganiškas sviestas* (mums patinka Miyoko // pieno sviestas, jei ne veganiškas // arba kokosų aliejus, kurį galima semti – ne skystas ar šaldytas*)
- 1/4 puodelis apelsinų sultys (1 ½ didelių apelsinų išeina ~1/4 puodelio arba 60 ml sulčių)
- 1/2 puodelis šviežių arba šaldytų nesmulkintų spanguolių
Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių F (176 C) ir išklokite kepimo skardą pergamentiniu popieriumi. Atidėkite į šalį.
Į didelį dubenį suberkite migdolų miltus, avižų miltus, bulvių krakmolą, cukranendrių cukrų, apelsinų žievelę, kepimo miltelius, linų sėmenų miltus ir jūros druską. Plakite kartu, kol visiškai susimaišys.
Konditerijos pjaustytuvu, šakute arba švariomis rankomis supjaustykite sviestą į miltų mišinį, kol jis bus panašus į šlapią smėlį ir likę žirnio dydžio sviesto gabalėliai.
Maišant mediniu šaukštu po truputį pilkite apelsinų sultis. Tešla neturi būti trupanti, taip pat neturi lipti prie pirštų. Jei per sausa, toliau maišykite arba įpilkite 1 arbatinį šaukštelį daugiau apelsinų sulčių vienu metu (iki 1 valgomojo šaukšto daugiau). Tada sudėkite spanguoles ir švelniai maišykite, kad pasiskirstytų.
Tešlą išverskite ant paruoštos kepimo skardos ir rankomis suformuokite maždaug 3/4–1 colio aukščio diską. Peiliu supjaustykite apskritimą į 6 lygius pleištus. Tada miltais pabarstyta mentele išdėliokite paplotėlius maždaug 2 colių atstumu vienas nuo kito ant kepimo skardos. Pabarstykite viršūnes šiek tiek daugiau cukranendrių cukraus, kad gautumėte blizgančią išvaizdą ir papildomą saldumą (nebūtina)!
Kepkite 18-20 minučių arba tol, kol kraštai taps purūs ir šviesiai auksinės rudos spalvos. Prieš skanaudami leiskite šiek tiek atvėsti. Tai skanūs paprasti arba užtepti su trupučiu veganiško sviesto.
PASTABA: Geriausia per pirmąsias 24–36 valandas po kepimo. Po to tekstūra linkusi išsausėti. Visiškai atvėsusį likučius laikykite kambario temperatūroje gerai uždarytoje talpykloje iki 3 dienų arba šaldiklyje iki 1 mėnesio. Taip pat galite užšaldyti išpjautus paplotėlius ir kepti iš šaldytų, pagal poreikį pridedant prie kepimo laiko 3-5 papildomas minutes.
*Migdolų miltų, avižų miltų ir bulvių krakmolo derinys šiems paplotėliams suteikia klasikinio paplotėlio skonio ir purumo. Galite pabandyti pakeisti avižų miltus + bulvių krakmolą miltų mišiniu be glitimo santykiu 1:1, bet tikėtina, kad jie nebus tokie purūs!
*Jei naudojate kokosų aliejų, įsitikinkite, kad jis yra semiamas (tokia būsena, kokia paprastai būna perkant jį parduotuvėje), o ne skystas. Jei jis bus per skystas ir pilamas, tai neigiamai paveiks paplotėlius. Norėdami pataisyti, padėkite indelį su kokosų aliejumi į šaldytuvą 30 minučių, kad sustingtų, tada išmaišykite ir palikite dar 30 minučių kambario temperatūroje. Aliejus turi būti pastoviai kietas, ne iš dalies kietas ir iš dalies skystas. Kartokite šį procesą (šaldymą, maišymą, poilsį), kol pasieksite reikiamą tekstūrą. Tai labai svarbu norint užtikrinti, kad paplotėlių tekstūra būtų tinkama ir su tešla būtų lengva dirbti. (Norėdami gauti geriausius ir nuosekliausius rezultatus, kokosų aliejų laikykite vėsioje, tamsioje vietoje, kad jis būtų tinkamos tekstūros / konsistencijos.)
* Informacija apie mitybą yra apytikslis įvertinimas.
Patiekimas: 1 paplotėlis Kalorijos: 303 Angliavandeniai: 30.1 g Baltymai: 6 g Riebalai: 19.1 g Sotieji riebalai: 6.3 g Polinesotieji riebalai: 3.1 g Mononesotieji riebalai: 7.6 g Transriebalai: 0 g Cholesterolis: 0 mg Natris: 347 mg Kalis: 240 mg Pluoštas: 3.9 g Cukrus: 9 g Vitaminas A: 6 TV Vitaminas C: 9 mg Kalcis: 181 mg Geležis: 1.4 mg