Norite į savo mėgstamus pusryčius ir desertus pridėti skonio? Pasisveikink su aviečių kompotu! Tai paprasta, 2 ingredientasAr 15 minučių „Berry“ padažas suteikia skanaus, rauginto saldaus skonio viskam, pradedant nuo sūrio pyragų iki blynų ir vaflių, krepų, ledų ir dar daugiau.
Nesvarbu, ar turite daugybę šviežių aviečių, ar norite gaminti šiltą padažą su šaldytomis uogomis vėsesniais mėnesiais, šis receptas jus uždengė. Pasinerkime ir padarykime šiek tiek aviečių magijos!
Kas yra kompotas?
Kompotas (prancūziškas žodis troškinti vaisiai) reiškia vaisius, kurie buvo paruošti, kol bus šiltas ir švelnus. Jis atsirado viduramžių Europoje ir tradiciškai gaminamas kepant vaisius su vandeniu, saldikliu ir prieskoniais.
Mūsų įkvėpta, natūraliai pasaldinta versija yra pagaminta iš aviečių ir yra maždaug taip paprasta, kaip ji yra! Tai lemia panašiai storą troškintų vaisių mišinį, kuriame šviečia aviečių skonis.
Kaip pasigaminti aviečių kompotą
Šis lengvas aviečių kompotas reikalauja tiesiog 2 ingredientai: Avietės (šviežios arba užšaldytos) ir klevų sirupas. Nereikia pridėti vandens prie šio kompoto, nes klevų sirupas suteikia pakankamai skysčio, kad daiktai burbuliuotų.
avietės ir klevų sirupas yra šildomi puode ir Mashed Su šaukštu ar bulvių koše, todėl uogos pradėjo išleisti jų skystį.
Po to 10 minučiųmišinys tampa storesnis, su sustiprintu aviečių skoniu. Šiuo metu subtilus skonio balansas yra neprivalomas druskos.
Paskutiniai žingsniai dar labiau sutirština kompotą! Nors jis sutirština, kai vėsta, mums patinka tai padaryti Net storesnis (ir be sėklų) perduodant jį (ar visus) per smulkią akių filtrą.
Sūrio pyragams visiškai lygus ir įtemptas kompotas yra gražus. Dėl blynų ir vaflių mes mieliau įtemptume tik pusę!
Negalime laukti, kol išbandysite šį kompotą! Tai:
Puikiai saldus
Ryškus
Vaisių
Natūraliai saldintas
Greita ir lengva
Ir taip universalus!
Su minimaliomis pastangomis jūs turite skaniai, paruoštą visiems savo blynams, vafliams, krepams, prancūziškam skrebučiui, avižoms, sūrio pyragai ir dar daugiau!
Daugiau aviečių receptų
Jei išbandysite šį receptą, praneškite mums! Palikite komentarą, įvertinkite jį ir nepamirškite pažymėti nuotraukos @minimalistbaker „Instagram“. Džiaugsmas, draugai!
Porcijos 8 (2-vebo porcijos)
Neleiskite savo ekranui tamsėti
- 3 puodeliai Avietės (švieži ar užšaldyta)
- 1/4 puodelis Klevo sirupas
- 1 žiupsnelis Jūros druska (neprivaloma)
-
Į mažą puodelį sudėkite avietes ir klevų sirupą ir atneškite į vidutinę ugnį.
-
Kai burbuliuojate, šiek tiek sumažinkite šilumą ir naudokite medinį šaukštą ar bulvių košę, kad suklumintumėte ir sutrintumėte vaisius.
-
Toliau virkite ant vidutinio ir žemo šilumos (neuždengtos) 10–12 minučių, retkarčiais susimaišykite, kol tūris sumažės iki maždaug pusės, ir jis šiek tiek sutirština. Išjunkite šilumą ir prireikus sureguliuokite skonį, pridėdami daugiau klevų sirupo, kad būtų saldumas, ir pasirenkamą druskos žiupsnelį, kad būtų galima subalansuoti skonį ir sumažinti bet kokį kartumą.
-
Nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti. Jis labiau sutirštės, kai vėsta, tačiau galima mėgautis šilta arba kambario temperatūroje. Jei jums labiau patinka kompotas be sėklų, galite jį sutriuškinti atvėsę. Mums patinka įtempti pusę kompoto (jis sumažina traškumą iš sėklų, tačiau užtikrina, kad kompotas yra storas, pasižymintis pastebima aviečių išvaizda). Norėdami įtempti, uždėkite smulkų tinklelio filtrą per dubenį, supilkite kompotą į filtrą ir šaukštu išmaišykite, kad paskatintumėte jį judėti per filtrą.
-
Mėgaukitės avižomis, blynais, vafliais, krepais, prancūziškais skrebučiais, sūrio pyragu ir dar daugiau! Likusieji kompotai šaldytuve laikysis 1 savaitę arba šaldiklyje 1 mėnesį. Mums patinka užšaldyti ledo kubo dėkle, kad būtų lengva atitirpinti nedidelius kiekius. Kai bus paruoštas naudoti, pašildykite mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės iki šilto.
Tarnavimas: 1 (Dviejų žymųponas) Patiekimas Kalorijos: 48 Angliavandeniai: 11.8 g Baltymas: 0,5 g Riebumas: 0,3 g Sočiųjų riebalų: 0 g Polinesočiųjų riebalų: 0,17 g Mononesočiųjų riebalų: 0,03 g Trans riebalai: 0 g Cholesterolis: 0 mg Natris: 1.6 mg Kalis: 87 mg Pluoštas: 2.8 g Cukrus: 7.9 g Vitaminas A: 2 Iu Vitaminas C: 11 mg Kalcis: 21 mg Geležis: 0,3 mg