Ieško a Sveiko granolos receptas Tai iš tikrųjų jums naudinga? Ši klevų pekano granola yra turtinga maistinių medžiagų, puikiai traškių ir tik 200 kalorijų vienoje porcijoje.
Kai mano sūnus kiekvieną rytą pradėjo valgyti jogurtą su granola, atidžiau pažvelgiau į parduotuvėje pirktos granolos mitybos etiketes. Daugelyje granolų, parduodamų kaip „sveikos“, buvo daug cukraus, aliejų ir konservantų. Kaip tas, kuriam labai rūpi mityba, vis dar norėdamas, kad maistas paragautų nuostabiai, aš ruošiausi sukurti sveikesnį granolos receptą.
Po daugybės bandymų partijų mūsų virtuvėje (ir daugelis Alekso ir mūsų vaikų skonio testų!), Galiu užtikrintai pasakyti, kad ši klevų pekano granola yra tikrai sveika, neprarandant skonio. Tai tapo tokiu kuokšteliu mūsų namuose, kad per metus mes nenaudojome kito recepto! Tai vis dar suteikia tą tobulą granolos traškumą ir saldumą, kurio mes visi trokštame.
Kas daro šią granolą iš tikrųjų sveiką?
Aš ištyriau daugybę granolos receptų ir mitybos etikečių, kad nustatyčiau tris pagrindines problemas, dėl kurių daugumos granolų yra mažiau sveikos, nei, jų teigimu, yra daug cukraus, per daug aliejaus, o kiekviena porcija turi didelį kalorijų tankį.
Štai kaip aš išsprendžiau šias problemas kurdamas tikrai sveiką granolą:
- Strateginis pūstų ryžių naudojimas: Aš įtraukiu pūstus ryžių javus, kad pridėčiau tūrio ir traškumo be kalorijų. Tai iš tikrųjų minimaliai perdirbtas sveikas maistas – tik ryžiai, kurie buvo išpūsti iki traškių!
- Subalansuotas riešutų santykis: Aš naudoju tik tiek pekano riešutų, kad užtikrinčiau baltymus, sveikus riebalus ir skanų skonį, bet ne tiek daug, kad kalorijų skaičius nekontroliuojamas.
- Sumažintas aliejaus ir klevų sirupas: Aš kruopščiai išbandžiau minimalius skonio ir tekstūros kiekius, ir šis receptas turi žymiai mažiau nei tradiciniai receptai.
Kaip pasigaminti sveiką granolą – žingsnis po žingsnio
Gaminti naminę granolą yra nepaprastai paprasta, o rezultatai yra tokie verti! Štai mano nepriekaištingas metodas:
1 žingsnis: sumaišykite šlapius ir sausus ingredientus
Dideliame dubenyje sumaišykite neutralų aliejų, klevų sirupą ir vanilės ekstraktą. Įpilkite cinamono ir „AllSpice“ („AllSpice“ yra neprivaloma, bet manau, kad jis prideda šiltą gylį). Įpilkite avižų, pūstų ryžių javų ir pekano riešutų ir TIR.
Pro patarimas: Pirmiausia išmatuokite alyvą, tada naudokite tą patį matuojamą taurę klevų sirupui – jis paslysta tiesiai neprilipdami!
2 žingsnis: Kepkite iki tobulumo
Kepimo skardą išlyginkite pergamento popieriumi (tai palengvina valymą!). Granolos mišinį paskirstykite tolygiu sluoksniu. Kepkite 325 ° F temperatūroje 25–30 minučių, pamaišydami vieną kartą įpusėjus.
Svarbi pastaba: Granola turėtų būti lengvai auksinė, tačiau, kai pašalinsite ją iš krosnies, ji vis tiek jausis šiek tiek minkšta – ji pakils, nes vėsta.
4 žingsnis: visiškai atvėsinkite
Tai gali atrodyti ne kaip žingsnis, nes jūs nieko nedarote, bet leiskite granolai atvėsti ant kepimo skardos. Šis aušinimo laikotarpis yra labai svarbus norint gauti tobulą traškumą!
Skanūs būdai tuo mėgautis
Ši universali granola tapo kuokšteline mūsų virtuvėje, nes yra tiek daug nuostabių būdų, kaip ją naudoti:
- Jogurtas Parfait: Sluoksnis su paprastu graikišku jogurtu ir šviežiomis uogomis baltymams supakuotiems pusryčiams, tokiems kaip šie Jogurto dubenys arba a Jogurtas Parfait. Man patinka pirmiausia sukti mažą klevų sirupą į jogurtą.
- Su pienu ar augaliniu pienu: Patiekite kaip grūdai su mėgstamu pienu (mano asmeninis pasirinkimas yra avižų pienas, nes jis turi geriausią skonį ir kreminę tekstūrą).
- „Smoothie Bowl Topper“: Pabarstykite Acai dubenys arba kokteilio dubenys Už papildomą traškumą ir mitybą.
- Keptas geras atnaujinimas: Pabarstykite ant bandelės tešlos prieš kepdami, kad būtų traškus, – nuostabiai veikia ant mano Bananų mėlynių bandelės!
- Greitas „Apple Crisp“: Padaryti Rauginti obuoliai Su cinamonu, viršuje su granola ir pridėkite goldį klevų saldžių graikiškų jogurtų, kad gautumėte sveikesnį desertą.
- „Pasidaryk pats“ dovana: Pakuotė mūriniame indelyje su juostele, kad būtų apgalvota, naminė dovana!
Padarykite tai savo – tinkamais skonio variantais
Nors man patinka klevo pekano derinys, šis receptas yra neįtikėtinai universalus. Čia yra keletas mano mėgstamiausių variantų:
- Moliūgų prieskonis: Pakeiskite „AllSpice“ moliūgo pyrago prieskoniu ir įpilkite „Pepitas“ (moliūgų sėklos).
- Migdolų džiaugsmas: Vietoj pekano riešutų naudokite supjaustytus migdolus, įpilkite nesaldintų kokosų dribsnių ir po aušinimo įmaišykite į nedidelę saują tamsaus šokolado drožlių.
- Oranžinės spanguolės: Į šlapius ingredientus įpilkite oranžinio žievelės ir sulankstykite džiovintose džiovintose spanguolėse po kepimo.
Saugoti likučius
Atvėsę perpilkite granolą į hermetišką indą. Aš laikau mūsų dideliame stikliniame indelyje ant prekystalio, kur jis išlieka šviežias iki 2 savaičių (nors mūsų namuose jis retai trunka taip ilgai!).
Dietinės pastabos
Vegetariškas, be glitimo, augalų pagrindu pagamintas, be pieno, veganiškas, natūraliai saldus ir neturi rafinuoto cukraus.
Spausdinti
Sveiko granolos receptas
Norite sveiko granolos recepto, kuris iš tikrųjų jums naudingas? Štai vienintelis jums reikalingas receptas! Klevo pekano skonis yra turtingas maistinėmis medžiagomis ir 100% skanus.
- Prep laikas: 10 minučių
- Virkite laikas: 25 minutės
- Bendras laikas: 35 minutės
- Išeiga: 14 porcijos (apie 7 puodeliai) 1x
- Kategorija: Pusryčiai
- Metodas: Keptas
- Virtuvė: Amerikos
- ¼ puodelio Neutralus aliejus
- 2/3 puodelio Klevo sirupas
- 1 šaukštas Vanilės ekstraktas
- 2 šaukšteliai Cinamonas
- ½ šaukštelio „AllSpice“
- ¼ šaukštelio košerinė druska
- 3 puodeliai senamadiškos ekologiškos avižos
- 3 puodeliai Pufuoti ryžiai (pakaitalas suvyniotos avižos, jei nerandate pūstų grūdų!)
- 1 puodelis Pekano pusės
- Įkaitinkite orkaitę iki 350 ° F.
- Dideliame dubenyje sumaišykite aliejų, klevų sirupą, vanilę, cinamoną, allspice ir druską.
- Įpilkite suvyniotų avižų, pūstų ryžių ir pekano riešutų. Maišykite su mediniu šaukštu, kad būtų tolygiai apsemtas.
- Paskleiskite ant pergamento popieriaus išklotos kepimo skardos ir kepkite maždaug 25–30 minučių, kol auksinė ir skrudinta, maišydami vieną kartą.
- Išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti: granola tampa traški, nes vėsta. Parduotuvė hermetiškame konteineryje.