Tai Ooni picos tešlos receptas turi geriausią kramtomą tekstūrą ir skonį! Virdami su bet kuria lauko picos krosnį, naudokite.


Turite picos krosnį ir norite ją sudeginti? Išbandykite mano „Ooni Pizza“ tešlos receptą, kuris veikia su bet kokio tipo lauko picos krosnimi! Ši tešla daro puikią elastingą plutą, idealiai tinkančią šaudyti aukštoje temperatūroje.
Alexas ir aš esame kulinarijos knygų autoriai ir naminės picos ekspertai, kurie paskutinį dešimtmetį praleido tobulindami, kaip gaminti picą namuose. Tai yra mūsų išbandytas ir išbandytas picos krosnių tešlos receptas – jis išeina iš vidaus ir kramtomas, o išorėje – puikus hidratacijos santykis virti esant dideliam karštyje!
Kas daro geriausią „Ooni Pizza“ tešlą?
Geriausia pica, kurią, mano nuomone, galite gaminti namuose pica lauko picos krosnyje! Šiomis dienomis rinkoje yra daug puikių picų krosnių. Alexas ir aš turime ir turime didelę patirtį abiem „Ooni Pizza“ orkaitė ir „Roccbox“. Šis receptas puikiai tinka su abiem picos krosnelėmis. Štai ką mes sužinojome ištyrę, kas daro geriausią „Ooni Pizza“ tešlos receptą:
- Karštai temperatūrai naudokite tešlą su 62% hidratacija. Tai šiek tiek nervinga, tačiau šis receptas turi šiek tiek mažesnį hidrataciją nei mūsų klasika Picos tešlos receptas. Hidratacija yra vandens ir miltų santykis tešloje. Mažesnė hidratacijos tešla geriau veikia aukštoje picos krosnies temperatūroje ir yra šiek tiek lengviau dirbti su (ne taip lipnia).
- Jei įmanoma, naudokite „Tipo 00“ miltus. „Tipo 00“ miltai yra tokio tipo itališki miltai, kurie Neapolio pica Restoranai naudojami. Tai gamina elastingą ir purią tešlą, kuri yra aukščiau visų tikslų miltų. „Tipo 00“ tampa lengva rasti jūsų vietiniame maisto produktuose arba internete. Pakeiskite visų tikslų miltus, jei tai viskas, ką turite, tačiau verta ieškoti gerų dalykų.


Patarimai, kaip gaminti „Ooni Pizza“ tešlą
Šis „Ooni Pizza“ tešlos receptas yra paprastas, tačiau tam reikia šiek tiek praktikos. Štai ko tikėtis tešlos gaminimo procese:
- Išmatuoti naudojant maisto skalę. Matavimas pagal svorį su a Maisto skalė yra tikslesnis nei matavimas su taurėmis ir atsižvelgia į aplinkos pokyčius.
- Minkykite tešlą rankomis arba naudodami stovo maišytuvą. Stendo maišytuvas yra visiškai atsitraukęs, tačiau jūs taip pat galite nešvarias rankas. Abiem atvejais tai trunka vos 8 minutes.
- Pailsėkite tešlą 45 minutes. Tai taip pat vadinama „įrodymu“ ir leidžia tešlai pakilti, leidžianti patekti į tobulą pūkuotą tekstūrą.
- Arba iš anksto pagaminkite tešlą iki 3 dienų. Laikui bėgant skonis iš tikrųjų geresnis! Norėdami gauti geriausius rezultatus, atšaldykite tešlą 2–3 dienas, o tai suteikia niuansuotą, riešutų atspalvį.


Kaip ištiesti tešlą
Tešlos ištempimas yra pati sudėtingiausia „Ooni Pizza“ tešlos proceso dalis – žinoma, ją virti! Turėsite jį ištiesti į 11 colių ratą. Norėdami gauti geriausius rezultatus, žiūrėkite mūsų vaizdo įrašą, kaip ištiesti picos tešlą. Laikykitės šių patarimų:
- Nuvalykite picos žievelę su kukurūzų miltais arba manų kruopų miltais. Tai padeda tešlai paslysti tiesiai ant akmens. Mums labiau patinka manų kruopos miltai.
- Pirmiausia tešlą paglostykite į ratą. Padėkite jį ant lengvai pabarstyto paviršiaus ir švelniai prispauskite į ratą, kelis kartus apverskite ir įpilkite žiupsnelio miltų, jei jis yra per daug lipnus.
- Švelniai ištieskite tešlą virš savo pagaliukų. Kai turėsite maždaug 8 colių apskritimą, pasiimkite tešlą ir švelniai apnuoginkite ją per abi rankas ant rankų. Lėtai pasukite jį aplink, leisdami sunkumui ištempti jį į maždaug 11 colių skersmens ratą. Jei tešla pradės atsispirti tempimui, atidėkite ją ir leiskite keletą minučių pailsėti, tada ji lengviau ištemps.
Svarbūs picos žievelės patarimai
Aleksas daugelį metų gamino „Ooni Pizza“ tešlą ir turi šiek tiek kitokį picos žievelės metodą. Jis pastebėjo, kad kukurūzų miltai ar manų kruopos apačioje gali būti linkę šiek tiek degti picos krosnyje.
Taigi, jis pirmiausia ruošia ir viršų picos tešlą ant šio konvejerio „Super Pizza Peel“ (Taigi jis gali vengti naudoti manų kruopas). Tada jis naudoja konvejerį, kad padėtų tešlą ant nerūdijančio plieno picos žievelės, kuri yra su krosnimi. Tai šiek tiek sprendimas, bet tai yra geriausia mūsų praktika! Vis dar galite naudoti kukurūzų miltus ir manų kruopas, kurių rezultatai yra geri.
Kitas patarimas: Mes naudojame šią „Roccbox“ Pasukimo žievelės Norėdami pasukti picą, kol ji kepa orkaitėje, o tai yra labai naudinga. Norint perkelti, galite naudoti nerišką žievelę (kuri yra su krosnimi).


Mano mėgstamiausios picos krosnelės
Alexas ir aš esame šiek tiek picos krosnies apsėstas. Mums priklausė „Ooni Pizza“ orkaitė Keletą metų ir ką tik pridėjo gozney „Roccbox“ šeimai. Štai mano du centai geriausioje picos krosnyje po ilgametės patirties:
- „Open-Front“ propano krosnys yra geriausios, kad būtų galima lengvai virti. Mes rekomenduojame tai Ooni Koda 12 arba „Roccbox“. Šis tipas yra neabejotinas atnaujinimas iš mūsų ankstesnio medienos, kuri Oonikuris buvo labiau subtilus maisto gaminimo procese.
- „Ooni“ ir „Roccbox“ yra palyginami. Mes nusprendėme dėl „Roccbox“ papildomos izoliacijos ir asmeninio pasirinkimo dėl tešlos virimo, tačiau abu yra palyginami. Išbandykite Ooni Koda 16 Jei jums labiau patinka didesnė pica.
Picos papildomos idėjos lauko krosnelėms
Kas yra geriausia Picos užpilai? Mano nuomone, viskas su mūsų lengva raudona spalva Picos padažo receptas Negalima mušti. Čia yra keletas mano populiariausių picos receptų idėjų, kurias galima sukurti „Ooni Pizza“ krosnyje:
Spausdinti
„Ooni“ picos tešlos receptas (picos krosnys!)
Šis „Ooni Pizza“ tešlos receptas turi geriausią kramtomą tekstūrą ir skonį! Virdami su bet kuria lauko picos krosnį, naudokite.
- Prep laikas: 1 valanda
- Virkite laikas: 2 minutės
- Bendras laikas: 1 valanda 2 minutės
- Išeiga: 3 Vidutinės picos 1x
- Kategorija: Pica
- Metodas: Picos krosnelė
- Virtuvė: Italų kalba
- Dieta: Vegetariškas
- 500 gramų* „Tipo 00“ arba universalūs miltai (3 ⅓ puodeliai)
- 8 gramai greitos ar aktyvios sausos mielės (2 šaukšteliai)
- 7 gramai košerinė druska (1 arbatinis šaukštelis)
- 310 gramų šiltas vanduo (1 ¼ puodelio + 1 šaukštas)
- 13 gramų alyvuogių aliejus (1 šaukštas)
- Sportuojami miltai (arba kukurūzų miltai), skirti dulkėms
- Sumaišykite tešlą: Sumaišykite miltus, druską ir mieles dubenyje arba savo stovo maišytuvo dubenyje. Išmaišykite, kad sujungtumėte. Įpilkite vandens ir alyvuogių aliejaus ir išmaišykite, kol susidarys ragiška tešla. Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus.
- Minkykite tešlą: Minkykite tešlą stumdami delno pagrindu, tada pertvarkydami ją į rutulį. Toliau minkykite 8 minutes, kol tešla jaučiasi pagal pagalvę ir turi lygią, ištemptą išorę. Jei tešla yra labai lipni, minkydami įpilkite nedidelio kiekio miltų. Kaip alternatyva: pritvirtinkite tešlos kabliuką prie stovo maišytuvo ir paleiskite maišytuvą vidutinio ir mažo greičio, tada leiskite maišytuvui minkyti 8 minutes.
- Poilsis tešla: Baigę minkymą, padalinkite tešlą į 3 vienodus gabalėlius. Naudodami miltus rankas, švelniai suformuokite kiekvieną pusę į bulvarą (rutulio formą), sulankstydami tešlą po savimi. Kiekvieną bulvarą uždėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir šiek tiek alyvuogių aliejaus užpilkite tešla, kad jis išliktų drėgnas. Uždenkite visas baulius drėgnu rankšluosčiu ir leiskite jiems pakilti, kol padidės dvigubai, maždaug 45 minutes – 1 valandą.
- Neprivaloma: atšaldykite iki 3 dienų: Tešlą galima iš karto naudoti. Tačiau, jei norite geriausio skonio, tešlą perkelkite į atskiras užklijuotas talpyklas, pakankamai dideles, kad tešla vėl padidėtų dvigubai, ir laikykite šaldytuve 2–3 dienas. (Mes ne visada tai darome, bet stengiamės, kai įmanoma, nes tai sukuria pastebimai riešutų, unikalų skonį, kuris iš tikrųjų yra geriausia naminė picos tešla, kokią jūs kada nors turėjote.) Taip pat galite užšaldyti picos tešlą, kurios neplanuojate naudoti dieną.
- ** Jei po šaldymo naudojate tešlą: Patiekimo dieną išimkite tešlą iš konteinerių, padėkite ją ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus, padengto rankšluosčiu, ir leiskite jai prieš tempimą nuo 30 iki 45 minučių.
- Įkaitinkite: Įkaitinkite picos krosnį.
- Ištempkite tešlą: Kada Orkaitė yra paruošta, dulkina nerūdijančio plieno picos žievelę su kukurūzų miltų ar manų kruopų miltais. Norėdami ištempti tešlą, padėkite ją ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir švelniai prispauskite į ratą, kelis kartus apverskite ir įpilkite žiupsnelio miltų, jei jis yra per daug lipnus. Kai turėsite maždaug 8 colių apskritimą, pasiimkite tešlą ir švelniai apnuoginkite ją per abi rankas ant rankų. Lėtai pasukite jį aplink, leisdami sunkumui ištempti jį į maždaug 11 colių skersmens ratą. Neuždirbkite ir sulankstykite tešlos. Jei tešla pradės atsispirti tempimui, atidėkite ją ir leiskite keletą minučių pailsėti, tada ji lengviau ištemps. GTešlą padėkite ant picos žievelės.
- Užpildykite picą: Įpilkite picos pagal jūsų naudojamą picos receptą.
- Kepkite picą: Norėdami kruopščiai perkelti picą į picos krosnį, naudokite picos žievelę. Kepkite picą, kol sūris ištirps, o pluta yra lengvai apdegusi, maždaug 1–2 minutes picos krosnyje (vykdykite konkrečias instrukcijas, kurios lydi jūsų orkaitę). Leiskite picai minutę atvėsti, tada supjaustykite gabalėliais ir nedelsdami patiekite.