Draugai, tofu ir baklažanai ką tik susivienijo ir sukūrė vieną EPIC užkandį! Šiuose salotų įvyniokliuose yra SUPER kvapnus traškus tofu ir karamelizuotas baklažanas su šviežiomis, traškiomis daržovėmis, ryškiomis žolelėmis ir pikantišku-saldžiu sezamo padažu. Jei galvojate OHO dabar tiesiog palaukite iki pirmojo kąsnio!
Šie 10 ingredientų skonio stebuklai – tai minios malonus užkandis keturiems arba lengvas pavasario ar vasaros patiekalas dviems. Eikime prie to!
Anksčiau buvome suvynioję į tofu salotas, bet šį kartą baklažanai prisijungia prie linksmybių! Mes iškepkite tofu ir baklažanus kartu su saldžiu ir aštriu sezamo tamari padažu, todėl gaunamas tvirtos, „mėsiškos“ tekstūros tofu, o baklažanai yra švelnūs ir karamelizuojami traškiais kraštais.
Tada į tą patį pikantišką padažą įdedame dar keletą ingredientų (tahini, žaliųjų citrinų sulčių ir klevų sirupo), ir jis bus kaip padažas. kreminio mirkymo padažo! Minimalios pastangos, maksimalus skonis.
Pagaliau atėjo surinkimo metas! Kad šie salotų įvyniojimai būtų nesudėtingi, į salotų lapus įpilkite skrudinto tofu, baklažanų ir padažo, arba padidinkite šviežumo faktorių pridėdami griežinėliais pjaustytų daržovių (morkų ir agurkų) ir žolelių (kalendros, baziliko ir (arba) žaliųjų svogūnų)!
Tikimės, kad jums patiks šie salotų įvyniojimai! Jie yra:
Traškus
Šviežias
Pagamintas
Riešutas
Herbis
& Taip skanu!
Šie įvyniojimai yra puikus užkandis kartu su kitais Azijos įkvėptais receptais ir puikiai tiktų kaip lengvas pavasario ar vasaros patiekalas! Taip pat galite patiekti juos su ryžiais, kad patiekalas būtų sotesnis.
Daugiau poravimo idėjų? Išbandykite mūsų kremines sezamo makaronų salotas (30 minučių!), 30 minučių kvinoją „keptus ryžius“ arba „Easy Tofu Pad Thai“.
Daugiau skonių supakuotų tofu receptų
Jei išbandysite šį receptą, praneškite mums! Palikite komentarą, įvertinkite ir nepamirškite pažymėti nuotraukos @minimalistbaker Instagram tinkle. Į sveikatą, draugai!
Porcijos 4 (dvi salotų puodelio užkandžio porcijos // arba pusė kaip užkandis)
Neleiskite ekranui užtemti
TOFU IR BAKLAŽANAI
- 7 uncijų ypač tvirtas tofu*, nusausintas, supresuotas, susmulkintas į 1/2 colio ar mažesnius gabalėlius
- 2 ½ Valg mažai natrio tamari (jei reikia, įsitikinkite, kad nėra glitimo // arba sub-coconut aminos ir naudokite tik 1 šaukštelį klevų sirupo, kaip parašyta recepte)
- 1 ½ Valg avokadų (arba alyvuogių) aliejus
- 1 Valg skrudinto sezamo aliejaus
- 1 Valg Klevų sirupas
- 1 Valg sriracha (arba čili česnako padažas)
- 2 šaukštelis žaliųjų citrinų sultys
- 1 vidutinis baklažanai, supjaustyti 1/2–3/4 colio kubeliais (1 vidutinio baklažano derlius ~330 g arba 4 puodeliai kubeliais)
DIPINGAS PADAŽAS
- 3 Valg rezervuotas marinatas (iš viršaus)
- 1 ½ Valg tahini
- 2 šaukštelis žaliųjų citrinų sultys
- 1 šaukštelis Klevų sirupas
DĖL PATEIKIMO
- Dideli salotų lapai (gerai tinka sviestas arba Bibb salotos)
- 3/4 puodelis supjaustytos daržovės (morkos ir (arba) agurkai), supjaustytos degtukų lazdelėmis (neprivaloma)
- Švieži kalendra ir (arba) tailandietiškas bazilikas, smulkiai pjaustytas (neprivaloma)
- Žalieji svogūnai, plonais griežinėliais (neprivaloma)
- Pradėkite spausdami tofu: arba apvyniokite švariu rankšluosčiu ir ant viršaus uždėkite ką nors sunkaus, arba naudokite tofu presą. Spauskite iš viso ~20 min.
Įkaitinkite orkaitę iki 425 laipsnių F (218 C) ir didelę kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi (naudokite daugiau kepimo skardų, jei padidinate numatytąjį porcijų skaičių).
Nedideliame dubenyje suplakite tamari, avokadų (arba alyvuogių) aliejų, skrudintą sezamo aliejų, klevų sirupą, sriracha (arba čili česnako padažą) ir laimo sultis. Atidėti.
Baklažaną supjaustykite 1/2–3/4 colio kubeliais ir sudėkite į vieną kepimo skardos pusę. Jei jis užpildo daugiau nei du trečdalius kepimo skardos, naudokite mažiau baklažanų arba daugiau kepimo skardų, kad keptuvė neperpildytų (vietos suteikia traškumo/karamelizacijos!). Pastebėjome, kad ~4 puodeliai (330 g) kubeliais pjaustytų baklažanų puikiai tinka 2/3 standartinio dydžio kepimo skardos.
Sutrupinkite tofu į mažesnius nei 1/2 colio gabalėlius ir išdėliokite juos kitoje kepimo skardos pusėje. Dar kartą išmaišykite padažą ir užpilkite 1/4 puodelio padažo (60 ml // pakoreguokite, jei keičiate numatytąjį porcijų skaičių) ant tofu ir baklažanų ir išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų. Atidėti. Likusį padažą pasilikite vėlesniam laikui (turėtų būti ~3 šaukštai, nebent pakoreguotų numatytąjį porcijų skaičių).
Įdėkite baklažanus ir tofu į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25–35 minutes, įpusėjus, kol kraštai apskrus.
Tuo tarpu paruoškite panirimo padažą, į rezervuotą padažą iš viršaus įpildami tahini, laimo sulčių ir klevų sirupo. Jis turėtų būti tirštas, bet pilamas. Paragaukite ir pakoreguokite pagal poreikį, įpildami daugiau žaliosios citrinos sulčių, kad būtų ryškumo, klevų sirupo – kad būtų saldumas, tahini – kad padažas būtų tirštesnis, arba šiek tiek vandens, kad praskiedtumėte.
Nuplaukite ir nusausinkite salotų lapus, susmulkinkite visas norimas daržoves ir žoleles (visas nebūtina) – mums patinka morkos, agurkai, kalendra ir žalieji svogūnai.
Norėdami patiekti, į salotų lapus įdėkite tofu ir baklažanų. Ant viršaus pabarstykite pasirinktomis daržovėmis ir žolelėmis ir patiekite su tahini padažu.
Likučiai laikomi atskirai šaldytuve iki 2-3 dienų. Pakaitinkite tofu ir baklažanus mikrobangų krosnelėje arba keptuvėje ant vidutinės ugnies. Netinka šaldikliui.
* Į paruošimo laiką įeina tofu spaudimas ruošiant padažą ir baklažanų pjaustymas.
*Labai pritaikyta iš mūsų traškių tofu salotų vyniotinių ir puikiai skrudintų baklažanų.
* Informacija apie mitybą yra apytikslis įvertinimas, apskaičiuotas naudojant mažai natrio tamari ir be papildomų ingredientų.
Patiekimas: 1 (dviejų salotų puodelis) porcija Kalorijos: 229 Angliavandeniai: 17.1 g Baltymas: 9.2 g Riebalai: 14.7 g Sotieji riebalai: 2.1 g Polinesotieji riebalai: 2.2 g Mononesotieji riebalai: 4.8 g Trans-riebalų: 0 g Cholesterolis: 0 mg Natris: 562 mg Kalis: 531 mg Pluoštas: 5.9 g Cukrus: 10.4 g Vitaminas A: 86 TV Vitamino C: 7 mg Kalcis: 115 mg Geležis: 3 mg