Bankrutuojančios „Saldžios kavos“ darbuotojams – naujos galimybės „Amber Food“ restoranuose.
Ketvirtadalis atleidžiamų darbuotojų iš bankrutuojančios restoranų grupės „Amber Food“ įmonės „Saldi kava“, valdančios restoranus „Sugamour“ ir „Mollusca“, turės galimybę įsidarbinti kituose grupės restoranuose, praneša įmonė.
„Visiems atleistiems darbuotojams pasiūlėme pereiti į kitas mūsų įmones, ir maždaug ketvirtadalis šiuo pasiūlymu pasinaudojo. Artėjant pavasario sezonui, jei kai kurie iš jų vėl norės dirbti, mes tikrai teiksime pirmenybę jau dirbusiems „Saldžioje kavoje“ darbuotojams“, – teigiama „Saldžios kavos“ komentare.
Kaip jau buvo pranešta, „Saldi kava“ atleidžia visus 105 darbuotojus dėl įmonės bankroto. Bendrovė, įvertinusi savo finansinę padėtį ir ateities perspektyvas, prieš mėnesį inicijavo bankroto procedūrą.
„Saldžios kavos“ atstovai teigia, kad įmonės akcininkai anksčiau investavo 1,5 mln. eurų, ir tai leido stabilizuoti veiklą. Tačiau 2024 m. pradžioje situacija pablogėjo – išaugo produktų savikaina, o pajamos sumažėjo dėl sumažėjusios paklausos. Įmonė tikėjosi gauti 400 tūkst. eurų valstybės subsidiją, kuri turėjo padėti išspręsti problemą, tačiau jos negavo.
„Sugamour“ prieš mėnesį pranešė, kad situacija pradėjo blogėti po COVID-19 pandemijos, o pernai panaikinta PVM lengvata maitinimo verslui padėtį dar labiau pablogino. 2023 m. įmonės pajamos sumažėjo 15 proc. iki 4,17 mln. eurų, o grynasis pelnas siekė 8,5 tūkst. eurų (2022 m. įmonė patyrė 0,5 mln. eurų nuostolių). 2024 m. pradžioje padėtis dar labiau pablogėjo – nuostoliai pasiekė 300 tūkst. eurų.
„Sugamour“ desertinės veikė Vilniuje, Vokiečių gatvėje ir Paupio turguje, taip pat Kauno „Akropolyje“, o „Mollusca“ – prie sostinės Paupio turgaus.
Be „Sugamour“ ir „Mollusca“, „Amber food“ grupei priklauso restoranai „Katpėdėlė“, „Charlie Pizza“, „Manami“, „La Crepe“, „Skonis“, „Guacamole“, „Lunch up“ ir „Grill Terrace“.