Ši magija lašišos prieskonių mišinys bet kurią lašišą paverčia itin kvapnia žuvimi per kelias minutes. Pagaminta iš rūkytos paprikos, česnako miltelių ir pikantiškų prieskonių, tinka ant grotelių keptai, keptai ar keptuvėje keptai lašišai.

Norite, kad jūsų lašišos skonis būtų neįtikėtinas? Išbandykite mano stebuklingus lašišos prieskonius! Aš tai vadinu magija, nes ji tikrai paverčia švelnią žuvį į kažką neįtikėtino.
Tai tinka bet kokio tipo lašišoms ir yra puikiai subalansuotas prieskonių mišinys, išryškinantis natūralų žuvies turtingumą. Kai tik aptikau šį skonių derinį, nustojau naudoti bet kokį kitą prieskonių receptą. Viskas, ko jums reikia, yra indelis šių prieskonių, skirtų lašišai, ir jūs galite naudoti, nesvarbu, ar ją kepate ant grotelių, ar kepate, ar kepsite!
Kodėl tai yra geriausias lašišos prieskonis
Pažadu, visi pastebės, kai naudosite šį lašišos prieskonį! Per daugelį metų sulaukiau tiek daug komplimentų dėl šio recepto.
Kurdama įkvėpimo sėmiausi iš jūros gėrybėms legendomis priskiriamo Old Bay prieskonių ir derinau su mėgstamo pajuodusio prieskonio ingredientais. Rezultatas yra mišinys, kurio skonis panašus į restoraną, naudojant prieskonius, kurie jau yra jūsų sandėliuke!
Slaptas ginklas čia – rūkyta paprika. Šis ispaniškas prieskonis prideda subtilaus dūmo gylio, todėl verta jo paieškoti. Kiekvieną kartą, kai dedu jį į savo prieskonių mišinius, žmonės pastebi!
5 žvaigždučių skaitytojo apžvalga
⭐⭐⭐⭐⭐ „Šis prieskonis yra nuostabus! Aš taip pat įdėjau apie 2 šaukštus minkšto rudojo cukraus, nes mums patinka mūsų lašiša šiek tiek saldi ir ji buvo tobula. Geriausia lašiša, kurią turėjau ilgą laiką.” – Shelly E.
Ingredientai, kurių jums prireiks
Štai kas dedama į šį lašišos prieskonių mišinį, be košerinės druskos:
- Rūkyta paprika: Tai ispaniška paprikos versija, pagaminta iš pipirų, kurie rūkomi ant ugnies. Daugumoje bakalėjos parduotuvių galite rasti prieskonių koridoriuje; ji taip pat prieinama internete. Jis gali būti pažymėtas kaip pimentónispaniška rūkyta paprika arba saldžiai rūkyta paprika.
- Česnako milteliai: Atneša pikantiškas, aromatingas natas, kurios puikiai papildo žuvį.
- Svogūnų milteliai: Prideda sudėtingumo be persvaros.
- Čiobreliai: Klasikinė jūros gėrybių žolelė, pridedanti subtilių žemiškų natų.
- Salierų sėklos: Tai yra slaptas Old Bay ingredientas, kuris viską sujungia.
- Kmynai: Prideda šilumos ir žemiškumo.
- Kvapieji pipirai: Tai taip pat suteikia fono šilumos (slaptasis pajuodusių prieskonių ingredientas).


Kaip puikiai pagardinti lašišą
Čia svarbu santykis. Naudokite 1 valgomasis šaukštas prieskonių už kiekvieną ½ svaro lašišos. Taip gausite visą aprėptį, nesukeldami žuvies skonio itin prieskonių.
- Ant grotelių kepta lašiša arba lašiša, kepta keptuvėje: 1 svaras žuvies visiškai išdžiovinkite popieriniais rankšluosčiais (tai padeda susidaryti gražiai plutei). Įtrinkite jį maždaug 1 šaukštu alyvuogių aliejaus, tada pabarstykite ½ arbatinio šaukštelio košerinės druskos ir 2 šaukštais prieskonių mišinio.
- Kepta lašiša: Įdėkite 1 svarą lašišos ant aliejumi pateptos folijos ant kepimo skardos. Išdžiovinkite, pabarstykite ½ arbatinio šaukštelio košerinės druskos ir 2 šaukštais ir kepkite.
Sandėliavimas ir galiojimo laikas
Savo naminį lašišos prieskonių mišinį galite laikyti sandariame inde nuo 6 mėnesių iki 1 metų. Žinoma, geriausia, kai ji pati šviežiausi!
Prieskoniai paprastai išsilaiko vėsioje, sausoje vietoje nuo 8 mėnesių iki 1 metų. Galite naudoti šį prieskonių mišinį, norėdami suteikti naujos gyvybės prieskoniams, kuriuos jau kurį laiką vartojote.
Daugiau lašišos prieskonių idėjų
Jei norite išsiskirti iš šio mišinio, štai kiti mano mėgstamiausi lašišų pagardinimo būdai:
Norėdami gauti dar daugiau įkvėpimo, peržiūrėkite mano geriausių lašišų padažų vadovą
Dietos pastabos
Šis lašišos prieskonių receptas yra vegetariškas, be glitimo, veganiškas, augalinis, be pieno, natūraliai saldus, be rafinuoto cukraus, mažai angliavandenių ir keto.
Dažnai užduodami klausimai
Taip, bet skonis bus ne toks sudėtingas. Rūkyta paprika suteikia savito dūmo gylio, kuriam įprasta paprika negali prilygti. Jei naudojate saldžiąją papriką, prieš pagardinkite lašišą, į ją įberkite žiupsnelį skystų dūmų.
absoliučiai! Rekomenduoju padaryti dvigubą ar trigubą partiją ir laikyti sandariame indelyje. Jis išsilaiko 6–12 mėnesių, o savaitės nakties gaminimas tampa daug greitesnis.
Taip, bet prieš dėdami prieskonius būtinai visiškai atšildykite lašišą ir labai išdžiovinkite. Drėgmės perteklius neleidžia prieskoniams tinkamai prilipti, o žuviai nesudaro gražios plutos.
Ne, šis mišinys yra pikantiškas ir dūminis, bet ne karštas. Jame nėra čili miltelių ar kajeno, todėl jis tinka šeimai ir tinka žmonėms, kurie nemėgsta aštraus maisto.
Spausdinti
Magiškasis lašišos prieskonis
Tegul šis skanus lašišos prieskonis veikia jūsų filė! Dėl šio mišinio žuvies skonis yra neįtikėtinas, nesvarbu, ar ji kepta, kepta keptuvėje ar kepta ant grotelių.
- Paruošimo laikas: 5 minutes
- Virimo laikas: 0 minučių
- Visas laikas: 5 minutes
- Išeiga: Apie 6 šaukštai 1x
- Kategorija: Prieskoniai
- Metodas: Mišrus
- Virtuvė: Amerikos
- Dieta: Veganas
- 2 šaukštai rūkyta paprika arba saldžioji paprika
- 2 šaukštai česnako milteliai
- 1 valgomasis šaukštas svogūnų milteliai
- 1 arbatinis šaukštelis čiobreliai
- 1 arbatinis šaukštelis salierų sėklos
- 1 arbatinis šaukštelis košerinė druska
- ½ arbatinio šaukštelio kmynų
- ¼ arbatinio šaukštelio kvapieji pipirai
- Sumaišykite ingredientus mažame dubenyje. Perkelkite į sandarų indą ar stiklainį. Laikyti nuo 6 mėnesių iki 1 metų vėsioje, sausoje vietoje. Kaip pagardinti lašišą: Kiekvienam ½ svaro (8 uncijos) lašišos naudokite 1 valgomąjį šaukštą lašišos prieskonių.
- Ant grotelių keptai lašišai: Įkaitinkite grilį iki vidutinio ir aukšto karščio (375–450 F). 1 svaras žuvies visiškai išdžiovinkite popieriniais rankšluosčiais. Įtrinkite jį maždaug 1 šaukštu alyvuogių aliejaus, tada pabarstykite ½ arbatinio šaukštelio košerinės druskos ir 2 šaukštais prieskonių mišinio. Kepkite lašišą odele į viršų 3–5 minutes (kai liepsnos tiesiogiai neliečia žuvies), kol pasirodys grotelių žymės ir ji atsilaisvins nuo grotelių. Apverskite ir kepkite dar 2–5 minutes, priklausomai nuo lašišos storio, kol storiausia dalis taps dribsniai ir tik rausvos, o vidinė temperatūra bus 125–130 laipsnių.
- Keptuvėje keptai lašišai: 1 svaras žuvies visiškai išdžiovinkite popieriniais rankšluosčiais. Įtrinkite jį maždaug 1 šaukštu alyvuogių aliejaus, tada pabarstykite ½ arbatinio šaukštelio košerinės druskos ir 2 šaukštais prieskonių mišinio. Eiti į keptuvėje kepta lašiša maisto ruošimo instrukcijoms.
- Kepta lašiša: Įkaitinkite orkaitę iki 400°F. Įdėkite 1 svarą lašišos ant aliejumi pateptos folijos ant kepimo skardos. Išdžiovinkite, pabarstykite ½ arbatinio šaukštelio košerinės druskos ir 2 šaukštais prieskonių. Kepkite lašišą 10–16 minučių, priklausomai nuo storio, kol ji bus švelni ir rožinė centre (vidinė temperatūra turi būti nuo 125 °F iki 130 °F centre).
Pastabos
Saldus variantas: Įpilkite ½–1 šaukšto rudojo cukraus, kad gautumėte saldų ir pikantišką variantą.


