„Fall“ yra trys būtiniausi dalykai: jaukūs megztiniai, šildančios sriubos ir moliūgų duona! Nesvarbu, ar jūsų malonūs prisiminimai apie šį prieskonių užpildytą skanėstą yra iš „Starbucks“, močiutės namų ar jūsų mėgstamo dėžutės mišinio, mes jus atnešame Alllll Nostalgija! Tai naminis be glitimo + pieno produktai Moliūgų duona yra pūkuota, švelni, užpildyta prieskoniais ir turi puikų saldumo ir moliūgų skonio pusiausvyrą!
Tiesiog 1 dubuo ir Paprasti ingredientai Reikalinga šiai rudens klasikai. Parodykime jums, kaip tai daroma!
Kaip pasigaminti geriausią moliūgo duonos be glitimo
Mes nesame svetimi gaminti Skanu Moliūgų duona be glitimo, bet ko reikia norint pagaminti geriausią kepalą? Tas, kuris yra pūkuotas, drėgnas ir toks pat klasikinis, kokį prisimenate iš savo glitimo dienų?
Mes dalijamės savo paslaptimis:
- Daug moliūgų tyrės – Puikus moliūgų kepalas (mūsų nuomone) yra vienas su a pastebimas moliūgo skonis. Dabar tai lengviau pasakyti nei padaryti! Kodėl? Moliūgai turi tendenciją sukurti guminę ir drėgną tekstūrą. Tai ypač problemiška kepant be glitimo, nes kepiniai be glitimo jau yra linkę būti guminiais.
- Tikrai geras miltų mišinys be glitimo yra sprendimo dalis! Naudojant mišinį, kuris yra pakankamai sugeriantis, kad sugertų visą tą moliūgą, pakankamai neutralų, kad neperžengtų skonio, ir pakankamai lengvas, kad būtų galima pasiekti pūkuotą tekstūrą. Galite sužinoti apie įvairių miltų be glitimo savybes ir tai, kaip mes čia sukūrėme savo „GO-to-to 1: 1“ mišinį.
- Migdolų miltai yra vienas iš mūsų kepimo be glitimo, ir mes beveik visada pridedame bent šiek tiek jo, kai naudojame mišinį 1: 1 be glitimo. Kodėl? Nes jis užfiksuoja drėgmę ir neleidžia kepiniams skonio skoniui per daug „miltų“. Rezultatas yra lengvas, pūkuotas, cakey tekstūra!
- Kiaušiniai -Nors mes dažnai kuriame veganiškus receptus, norint pasiekti klasikinės skonio ir tekstūros glitimo be glitimo, reikia kiaušinių. Kiaušiniai sukuria šiek tiek purią kepalą, kuris nėra trupinis ir yra ypač purus!
- Cukranendrių cukrus -Nors daugelis mūsų receptų yra rafinuoti be cukraus, cukranendrių cukrus iš tikrųjų duoda geriausią šio recepto rezultatą! Tai ne tik suteikia neutralų skonį; Tai taip pat sukuria lengvesnį ir geriau struktūruotą kepalą. Cukrus ne tik apie saldumą: jis taip pat vaidina vaidmenį kepinių tekstūroje, ypač kepant be glitimo!
- Prieskoniai – Mes nuėjome Sunkus Ant šio kepalo prieskonių su cinamono ir moliūgų pyrago prieskoniu. Jei neturite ar nenorite gaminti moliūgų pyrago prieskonių, galite pasirinkti pridėti daugiau cinamono ir muskato riešuto ir imbiero! Vis dėlto verta papildomų pastangų, ypač jei moliūgų kavos pyragas ir moliūgų pyragas yra jūsų ateityje!
Kiti ingredientai? Tiesiog klasika: aliejus arba sviestas drėgmei, kepimo soda pakilimui ir druska, kad būtų galima skoniui. Lengva žirnių moliūgų duona laukia!
Tiesiog išplakite šlapius ingredientus, suberkite sausą ir sumaišykite, kol turėsite lygią tešlą.
Tada supilkite į pergamentą išklotą (arba suteptą ir miltais pabarstytą) keptuvę ir į orkaitę!
Šiam kepalui reikia ilgesnio kepimo laiko (žr. Išsamią informaciją žemiau esančiame recepte!) Nei jūsų klasikinis kepalas, tačiau verta palaukti!
Ši moliūgo duona be glitimo yra:
Super moliūgų-y
Drėgnas
Švelnus
Prieskoniai užpildyti
Puikiai tinka rudeniui
Ir taip klasikinis!
Tai puikiai tinka jaukiai savaitgaliui, gulinčiam aplink namą, atvežant į rudenį priešpiečius ar užkandžiaujant visą savaitę, ir tai netgi sužavės atostogų susibūrimus! Mėgaukitės savarankiškai arba porą su jaukiu gėrimu, kad galėtume patogiai patekti į rudenį!
Daugiau kepalų be glitimo jums patiks:
Jei išbandysite šį receptą, praneškite mums! Palikite komentarą, įvertinkite jį ir nepamirškite pažymėti nuotraukos @„MinimalistBaker“ „Instagram“. Džiaugsmas, draugai!
Porcijos 12 (Skiltelės)
- 1/2 puodelis avokado aliejus (Naudokite neutralaus skonio prekės ženklą-paprastai skaidrios spalvos // arba kitą neutralų aliejų arba ištirpintą sviestą-be pieno, jei reikia)
- 1 ¼ puodelis ekologiškas cukranendrių cukrus*
- 3 didelis kiaušiniai* (iškeltos ganyklos, jei įmanoma) ekologiška)
- 1 (15 uncijų) gali Moliūgų tyrė (Mums patinka „Libby’s // 1 Can Can“ – ~ 1 ¾ puodelių arba 425 g)
- 2/3 puodelis Migdolų miltai* (Mums patinka „Wellbee“)
- 1 ⅓ puodelis MB 1: 1 gf mišinys*
- 1 ½ TSP Kepimo soda
- 1 TSP Jūros druska
- 1 ½ TSP maltas cinamonas
- 1 TSP Moliūgų pyrago prieskonis (arba papildomą 1/2 šaukštelio cinamono ir 1/4 šaukštelio kiekvieno žemės riešuto ir imbiero)
-
Padėkite orkaitės stotelę krosnies centre, įkaitinkite orkaitę iki 325 laipsnių F (162 C) ir ištieskite kepalo keptuvę su pergamento popieriumi*. Palikite pakankamai pergamento, priklijuotą aplink keptuvės šonus, kad vėliau pakeltumėte/pašalintumėte kepalą.
-
Dideliame maišymo dubenyje sumaišykite avokado aliejų, cukranendrių cukrų ir kiaušinius. Gerai išplakite, kol tolygiai susimaišys ir šilkiniai. Įpilkite moliūgų tyrės ir sumaišykite, kol visiškai įterpkite, tada sausos ingredientai: migdolų miltai, miltų be glitimo mišinys, kepimo soda, druska, cinamonas ir moliūgų pyrago prieskonis ir išplakite dar iki vientisos masės.
-
Perkelkite tešlą į paruoštą kepalų keptuvę ir kepkite ant krosnies centrinės stelažo 75–90 minučių arba kol dantų krapštukas/iešmas įdėta į centrą pasirodo visiškai švarus. Pabandykite keletą vietų, kad įsitikintumėte, jog ji visiškai iškepta. Duonos išorė taps tamsios spalvos, tačiau ji neturėtų degti (jei ji yra, galite uždengti folija).
-
Išimkite iš orkaitės ir leiskite duonai atvėsti ~ 10 minučių keptuvės keptuvėje, tada naudokite pergamento popieriaus kraštus, kad keptumėte iš kepalo ir padėtumėte ant aušinimo stovo. Norėdami gauti geriausią tekstūrą, prieš pjaustydami rekomenduojame leisti kepalą visiškai atvėsti, ~ 2–3 valandas. Galite paskatinti aušinimo procesą padėdami jį prie vėsaus lango arba įjungdami ventiliatorių.
-
Kai visiškai atvės, supjaustykite ir mėgaukitės! Likusi duona 2–3 dienas išlaiko kambario temperatūroje arba šaldytuve iki 1 savaitės. Tai skanu pakartotinai pašildyta orkaitėje ar skrudintuvo krosnyje! Kepalas taip pat gali būti užšaldytas (supjaustytas ar sveikas) iki 1 mėnesio.
*Kokosų cukrus veikia vietoje cukranendrių cukraus, tačiau yra mažiau saldus, tankesnis ir tamsesnės spalvos.
*Mes sukūrėme šį receptą naudodamiesi savo 1: 1 miltų mišiniu, kuriame nėra glitimo. Mūsų „pasidaryk pats“ GF mišinys (arba panašus parduotuvėje pirktas mišinys, pavyzdžiui, „Bob’s Red Mill 1: 1“ kepimo miltai) taip pat turėtų veikti gerai, tačiau jums gali prireikti šiek tiek daugiau miltų-nurodykite vaizdo įraše esančią tekstūrą. Mes taip pat išbandėme su 2/3 puodelio (100 g) rudųjų ryžių miltų ir 2/3 puodelio (100 g) bulvių krakmolo ir jis gerai veikė, tačiau šiek tiek pirmenybę teikėme 1: 1 mišinio tekstūrai.
*Jei be riešutų galite išbandyti daugiau mišinio be glitimo, tačiau jis labiau sugeria, todėl greičiausiai jums reikės tik maždaug 1/3 puodelio, kad pakeistumėte 2/3 puodelio migdolų miltų. Mes neišbandėme su šia modifikacija ir negalime garantuoti, kad jis taip pat pasirodys.
*Mums labiau patinka naudoti pergamento popierių, kad būtų galima lengvai pašalinti iš keptuvės, tačiau keptuvę sutepti ir miltai taip pat bus gerai.
*Informacija apie mitybą yra apytikslis įvertinimas.
Tarnavimas: 1 pjūvis Kalorijos: 286 Angliavandeniai: 39.1 g Baltymas: 3.8 g Riebumas: 13.9 g Sočiųjų riebalų: 1.7 g Polinesočiųjų riebalų: 2.3 g Mononesočiųjų riebalų: 9 g Trans riebalai: 0 g Cholesterolis: 46 mg Natris: 373 mg Kalis: 192 mg Pluoštas: 2.2 g Cukrus: 22.6 g Vitaminas A: 986 Iu Vitaminas C: 0,7 mg Kalcis: 34 mg Geležis: 0,9 mg