Dizainerio Roberto Kalinkino sekėjai turbūt itin gerai pažįsta visus jo namų kampelius, kurie išsiskiria netikėtais interjero sprendimais. Ryškios spalvos, daug skirtingų medžiagų, apšvietimo sprendimų, veidrodžių, o šalia vietą randa niekur nematyti, jo paties rankomis sukurti vienetiniai daiktai namams. Daugiausiai aplinkinių susižavėjimo neabejotinai sulaukia dizainerio namų virtuvė, kurioje jis ne tik gamina šeimos mėgstamus patiekalus, bet praleidžia daug laiko, rašoma IKEA pranešime žiniasklaidai.
Virtuvėje nutinka patys jautriausi momentai
Anot R. Kalinkino, jeigu jo virtuvės sienos galėtų kalbėti, tikrai papasakotų ne vieną juokingą istoriją, nutikusią jų namuose. Pavyzdžiui, jo orkaitėje yra sudegusi ne viena pica arba kepama višta. Taip pat pačiame gamybos įkarštyje čia yra sprogę šokoladiniai dubenėliai, kurie aptaškė visas sienas ir lubas. Tačiau jam mieliausias virtuvės prisiminimas yra susijęs su šeimos pirmagimiu – Marku.
„Agnė šitoje virtuvėje man pasakė, kad laukiasi mūsų pirmo vaiko. Viskas įvyko šioje patalpoje. Čia neabejotinai nutinka daug istorijų, visos unikalios ir visos nuostabios, juk gyvenimas visada verda virtuvėje“, – prisipažįsta R. Kalinkinas.
Jaukumas ir funkcionalumas be didelių investicijų
Naujausia IKEA apklausa rodo, kad beveik kas ketvirtas gyventojas Lietuvoje nėra patenkintas savo virtuve namuose: jie nurodo, kad virtuvės išdėstymas, baldų kokybė, erdvės funkcionalumas jiems visiškai nepatinka arba labiau nepatinka nei patinka.
R. Kalinkinas sako, kad gerai pasukus galvą galima rasti paprastų, kūrybiškų sprendimų, kurie iš karto pagerina kasdienybę: „Norėčiau paraginti negaišti laiko – gyvenimas per trumpas, kad nuolat su viskuo taikytumėtės. Suprantu, kad ne visada galime sau leisti tai, apie ką svajojame, bet yra tiek daug galimybių ir apgalvotų sprendimų, iš kurių tikrai galima susikurti jaukias ir funkcionalias virtuves savo namuose bei džiaugtis jomis kasdien.“
Jis priduria, kad ir pats neturėjo didelių sumų savo virtuvės įrengimui, be to, reikėjo ją įkurdinti netipiniame name.
„Man virtuvė itin svarbi namų vieta, nes čia verda visas šeimos gyvenimas. Įkvėpimo jai sėmėmės iš interjero žurnalų, katalogų, tiesą pasakius, ieškojome net senesniuose popieriniuose IKEA kataloguose. Mūsų namai gana specifiniai, o išplanavimas nėra tipinis. Didelės sumos specialiai gamintai virtuvei negalėjome sau leisti, todėl viską susirinkau tarsi kaladėles – iš IKEA baldų“, – neslepia dizaineris.
Dalinasi „Pavlovos“ receptu ir paslaptimis
Galbūt R. Kalinkino meilė virtuvei tokia stipri todėl, kad jis čia nuolat atranda naujų kulinarinių patirčių – mėgsta gaminti, bandyti įvairius patiekalus ir turi ypatingą silpnybę desertams. Šiuo metu jo didžiausia aistra – eksperimentai su karšto oro gruzdintuve.
„Dievinu laidas apie maisto ruošą, pavyzdžiui, Gordon Ramsay „Hell’s Kitchen“! Bet man negėda prisipažinti, kad mano kulinariniai nuotykiai ne visada pasiteisina. Laimei, mano šeima mane labai palaiko, pataria, ką galėčiau daryti skaniau ar geriau, ir būna nuoširdūs net tada, kai pasakoma, kad nepavyko. Dar esu naminio „Pavlovos“ torto asas, bet jis irgi pavyksta maždaug kas antrą kartą“, – pasakoja R. Kalinkinas ir dalinasi savo mėgstamu receptu.
„Pavlovos“ pyragui jums reikės:
8 didelių KiauŠTaių baltymų (kambario temperatkrūtisROS)
400 g smulkaus cukraus
2 a. Š. Baltojo aktas
2 a. Š. Ačiūkrūtiszų krakmolo
4 a. Š. vanilėės ekstrakto
500 ml riebios grietinėlės
1 250 ml maskarponėSSkrūtisRio
4 v. Š. cukraus pudros
MėGSTAMų šVieŽių Vaisių Ir uogų (pavyzdŽIUI, liemenėlėŠįųAviaCiųakmuoųPasiflorų)
Pirmiausiai ant kepimo popieriaus nupieškite maždaug 20 cm skersmens apskritimą ir kuriam laikui padėkite į šalį. Dideliame, švariame ir sausame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus, kol jie virs akytomis putomis. Palaipsniui, po vieną šaukštą, pilkite cukrų ir toliau plakite, kol masė taps standi bei blizganti. Tada atsargiai įmaišykite actą, kukurūzų krakmolą ir 2 arbatinius šaukštelius vanilės ekstrakto. Dabar supilkite masę ant kepimo popieriaus apskritimo ir suformuokitę įdubą centre.
Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių, o kai jau būsite pasirengę kepti, sumažinkite temperatūrą iki 110–120 laipsnių ir tik tada įdėkite pavlovą kepti. Tokioje temperatūroje morengo spalva bus šiek tiek auksinė, o vidus – šiek tiek minkštas. Iškepę pavlovą, atidarykite orkaitės dureles ir leiskite kepiniui atvėsti.
Per tą laiką išplakite grietinėlę su cukraus pudra, maskarponės sūriu ir likusia vanile, kol susidarys minkštos kremo „viršūnėlės“. Kai morengas atvės, perkelkite jį ant lėkštės, užtepkite išplakta grietinėle ir papuoškite šviežiais vaisiais bei uogomis.
„Pavlovą galima gaminti įvairiai, bet mes paprastai kepame dvi – vieną sau, kitą draugams, nes tai – gana retas ir ypatingas desertas. Yra keli triukai, kurių itin svarbu laikytis, kad pyragas pavyktų ir rezultatas būtų puikus. Deja, pats ne visada tą prisimenu“, – juokiasi vyras.
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai žiniasklaidai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.