Tai obuolių spanguolių traškučiai sujungia aštrias šviežias uogas ir saldžius obuolius su auksiniu, sviestiniu avižų užpilu. Tai puikus lengvas desertas miniai!
Kaip didžiulė obuolių traškučių gerbėja, radau desertą, kuris man gali patikti dar šiek tiek: obuolių spanguolių traškučiai! Šviežių uogų aitrumas susilieja su saldžiais, jaukiai traškiais obuoliais cinamonu pagardintame vaisių sluoksnyje.
Uogos vaisių sluoksniui, kuris yra padengtas auksiniais sviestiniais traškiais trupiniais, suteikia skaisčio skonio ir ryškiai raudonos spalvos. Šis obuolių spanguolių traškutis tapo pagrindiniu mano rudens ir žiemos kepinių rotu. Padėkos ar Kalėdų užtepėlė atrodo pakankamai šventiška, tačiau pakankamai paprasta jaukiai nakvynei.
Kodėl šis receptas veikia
Pridėjus spanguolių į obuolių traškučius ar obuolių trupinius, pagerėja skonis, panašus į braškių rabarbarų pyragą. Štai kodėl ši versija užsitarnavo nuolatinę vietą mano receptų laukelyje:
- Skonis saldus pyragas: Obuoliai yra saldūs, tačiau kepant juos su spanguolėmis susidaro saldžiai aitrokas sudėtingumas.
- Tobula trupinių tekstūra: Vaisių įdaras virsta uogienės kompotu, kuris kontrastuoja su voliotų avižų ir sviesto užpilo traškumu.
- Universalumas: Jis puikiai veikia su šviežiomis arba šaldytomis spanguolėmis, todėl tai yra pasirinkimas ištisus metus
Ingredientų dėmesio centre: ko jums reikia
Šis obuolių spanguolių traškutis yra klasikinio obuolių deserto su sauja šviežių spanguolių, įmaišytų į mišinį. Štai ko jums reikia:
- Obuoliai: Norite kietų, traškių, saldaus skonio obuolių. Pink Lady ir Honeycrisp yra mano mėgstamiausi kepiniai, nes išlaiko formą, bet Senelė Smith arba Golden Delicious taip pat yra puikus pasirinkimas.
- Spanguolės: Tai tinka su šviežiomis arba šaldytomis uogomis. Tai puiki idėja sunaudoti šviežių spanguolių likučius iš spanguolių padažo arba nusipirkti maišelį, o likusią dalį panaudoti duonai, bandeliams ar kokteiliui.
- Apelsinų žievelė: Nepraleiskite to! Apelsinai prideda gėlių aromato, kuris puikiai išryškina įdaro skonį.
- Kukurūzų krakmolas: Taip sutirštėja vaisių išskiriamos sultys, todėl apatinis sluoksnis netaps sriuba.
- Senamadiškos valcuotos avižos: Tai suteikia klasikinį kramtymą ir kaimišką išvaizdą. Aš čia vengiu greitų avižų, nes jos gali tapti per daug purios.
- Sviestas: Šaltas sviestas yra būtinas norint sukurti skirtingus, trapius užpilo grynuolius.
- Cukrus: Vaisiams naudoju granuliuoto cukraus mišinį, o užpilui rudojo cukraus. (Klevų sirupas ar medus neveikia kaip saldikliai, nes dėl to susidaro permirkę trupiniai.)


Kaip padaryti obuolių spanguolių traškumą
Šis receptas greitai paruošiamas, todėl jis yra vienas iš mano geriausių Padėkos desertai. Štai mano patarimai, kaip kiekvieną kartą tai padaryti teisingai (arba pereikite prie toliau pateikto recepto):
1. Paruoškite vaisių
Man patinka pjaustyti obuolius ½ colio gabaliukais, o ne griežinėliais. Manau, kad traškučius lengviau išgriebti ir suvalgyti gabalėliais. Supilkite obuolius ir spanguoles su cukrumi, kukurūzų krakmolu, cinamonu ir apelsino žievele tiesiai į kepimo indą, kad sutaupytumėte papildomo dubenėlio.
2. Apdorokite sviestą
Vidutiniame dubenyje suplakite sausus ingredientus (miltus, avižas, cukrų, prieskonius). Tada šaltą sviestą supjaustykite mažais gabalėliais. Sviestą šakute arba konditerijos pjaustytuvu įmaišau į miltų mišinį, kol jis atrodo kaip rupūs trupiniai (pabaigoje dažniausiai maišau pirštais).
3. Kepkite iki burbuliukų
Užpilą tolygiai paskirstykite ant vaisių. Kepkite 350 ° F temperatūroje apie 45–50 minučių. Vizualinis užuomina yra vaisių įdaras, burbuliuojantis aplink kraštus, o užpilas tampa giliai aukso rudos spalvos.


Aptarnavimo pasiūlymai
Obuolių spanguolių traškučiai yra puikus rudens ar žiemos desertas, idealiai tinkantis patiekti kaip Padėkos dienos desertas, per Kalėdas ar prie bet kokio valgio. Kaip ir dauguma traškučių, geriausias užpilas yra vaniliniai ledai. Sodraus kremo kontrastas su saldžiomis aitromis spanguolėmis yra tobulas! Arba naudokite vieną iš šių priedų:
- A La režimas: Šaukštelis vanilinių ledų yra aukso standartas. Tirpstantis kremas, susimaišęs su šiltais prieskoniniais vaisiais, yra nepralenkiamas.
- Plakta grietinėlė: Šaukštelis naminės plaktos grietinėlės arba mano mėgstamos jogurto plaktos grietinėlės suteikia lengvesnę ir aštrų apdailą.
- Pusryčiai: Nepasakysiu, ar pusryčiams valgysite likučius! Jis stebėtinai gerai dera su šlakeliu graikiško jogurto ir karštos kavos.
Likusi saugykla
Spanguolių obuolių traškutis skaniausias tą dieną, kai jis gaminamas, bet labai gerai sutaupo! Traški tekstūra puikiai išsilaiko laikui bėgant. Štai geriausi traškučių laikymo pavyzdžiai:
- Laikykite jį laisvai uždengtą kambario temperatūroje 1–2 dienas. Laikydami jį laisvai uždengtą, galite išlaikyti trupinių tekstūrą.
- Laikyti šaldytuve iki 3 dienų. Puikiai išsilaiko šaldytuve, o pakaitinus dar skanesnis.
- Užšaldykite iki 3 mėnesių. Sandariame inde užšaldyti iki 3 mėnesių. Įkaitinkite jį 350 ° F orkaitėje, kol pradės burbuliuoti.
Dietos pastabos
Šis obuolių spanguolių traškumo receptas yra vegetariškas. Norėdami, kad jis būtų be glitimo arba būtų veganiškas, pateikiame keletą sudedamųjų dalių mainų:
- Be glitimo: Pakeiskite universalius miltus migdolų miltais: jie veikia kaip žavesys ir sukuria nenumaldomai traškų užpilą
- Veganiškas / be pieno: Vietoj sviesto naudokite veganišką sviestą arba rafinuotą kokosų aliejų, o kaip užpilą naudokite veganiškus vanilinius ledus.
Spausdinti
Obuolių spanguolių traškučiai
Šis obuolių spanguolių traškutis yra nuostabus ir lengvas desertas su saldžiais aštriais prieskoniais pagardintais vaisių sluoksniu ir auksiniu sviestiniu trupiniu!
- Paruošimo laikas: 20 minučių
- Virimo laikas: 50 minučių
- Visas laikas: 1 valanda 10 minučių
- Išeiga: 8 1x
- Kategorija: Desertas
- Metodas: Iškepta
- Virtuvė: Iškepta
- Dieta: Vegetaras
Spanguolių obuolių įdarui
- 5 puodeliai (4 vidutinio iki didelio arba 1 1/2 svarų) saldūs pyragaičiai obuoliai
- 1½ puodelio šviežios arba šaldytos spanguolės* (5 uncijos)
- ½ puodelio granuliuoto cukraus
- ¼ puodelio supakuotas rudasis cukrus
- 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
- ¼ arbatinio šaukštelio apelsino žievelės (nebūtina; arba ½ arbatinio šaukštelio citrinos žievelės)
- 1 arbatinis šaukštelis malto cinamono
Užpilui
- ¾ puodelio universalūs miltai (arba migdolų miltai be glitimo)
- ¾ puodelio Senamadiškos valcuotos avižos
- ½ puodelio supakuotas rudasis cukrus
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas
- ½ arbatinio šaukštelio malto cinamono
- ¼ arbatinio šaukštelio košerinė druska
- 8 šaukštai šalto nesūdyto arba sūdyto sviesto (arba veganiško sviesto**), supjaustyto gabalėliais
- Įkaitinkite orkaitę iki 350°F.
- Padarykite įdarą: obuolius išskleiskite, nulupkite ir supjaustykite 1/2 colio gabalėliais. Dideliame dubenyje sumaišykite obuolius su spanguolėmis, apelsino žievele, granuliuotu cukrumi, ruduoju cukrumi, kukurūzų krakmolu ir cinamonu ir maišykite, kol gerai apskrus. Supilkite į 7 x 11 kepimo formą.
- Padarykite užpilą: vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite avižas, miltus, rudąjį cukrų, cinamoną, vanilę ir košerinę druską. Sviestą supjaustykite mažais gabalėliais ir šakute įmaišykite jį į avižas, kol visiškai pasiskirstys ir susidarys trapi tešla. Tai gali užtrukti, todėl būkite kantrūs; Jei norite, taip pat galite naudoti šakutę arba konditerijos pjaustytuvą. (Jei naudojate kokosų aliejų, jis gali būti kambario temperatūros; įpilkite tuo pačiu būdu.) Ant viršaus užpilkite trupinius ir pirštais išlyginkite iki vienodo sluoksnio.
- Kepimas: Kepkite 45–50 minučių, kol viršus taps tolygiai auksinės spalvos, o įdaras taps burbuliukais. Atvėsinkite nuo 30 minučių iki 1 valandos, tada patiekite šiltą. Galite palikti savo traškučius ant prekystalio iki 1 dienos (uždengtą, naktį), kad užpilas išliktų traškus. Po 1 dienos likučius atšaldykite. Šis trupinys taip pat gerai užšąla keletą mėnesių sandariame inde; pašildykite 350 °F orkaitėje, kol pasidarys burbuliukai, o užpilas taps traškus.
Pastabos
Džiovintos uogos: Džiovintos spanguolės taip pat gali būti naudingos, tačiau naudokite tik ¾ puodelio džiovintų uogų.
Veganų mainai: Taip pat veganišką traškumą galite pakeisti kambario temperatūros rafinuotu kokosų aliejumi arba veganišku sviestu.
Keptuvės dydis: Šis receptas puikiai tinka 7 × 11 kepimo formoje, tačiau gerai tinka ir gili 9 colių kvadratinė keptuvė arba pyrago indas.


