Jei visi klasikiniai, žolelių, pikantiški Padėkos dienos skoniai susijungtų į vieną skoningą pagrindinį patiekalą, šie kalakutienos kukuliai būtų tai! Juos išmokti daug lengviau nei kepti kalakutą, todėl jie puikiai tinka mažiems šventėms ir ištisus metus norintiems padėkos dienos.
Tiesiog 10 ingredientų reikalingas ir puikiai tinka kartu su Padėkos dienos klasika, pavyzdžiui, bulvių koše, šparaginių pupelių troškintuku ir spanguolių padažu. Leiskite mums parodyti jums, kaip tai daroma!

Padėkos dienos kalakutienos kukulių ingredientai
Šiems LENGVAI, pikantiškiems maltos kalakutienos kukuliai reikalauja tik kelių pagrindinių ingredientų:
- Malta kalakutiena – Turkija yra Padėkos dienos klasika! Šiam receptui puikiai tiktų ir malta vištiena, tačiau jautienos malta yra stipresnio skonio, kuris, mūsų manymu, nustelbtų žoleles.
- Troškinti svogūnai, salierai ir česnakai – Šios daržovės sukuria pikantiško skonio pagrindą, o troškintos tampa švelnios ir suteikia saldaus, karamelizuoto skonio. Be to, troškinimas sumažina vandens kiekį, todėl mėsos kukuliai puikiai apskrus.
- Panko džiūvėsėliai – Jie veikia kaip rišiklis (nereikia kiaušinių!), taip pat sugeria drėgmės perteklių. Be glitimo džiūvėsėliai čia taip pat puikiai tinka mūsų GF valgytojams!
- Šviežios žolelės – Mums patinka rozmarinų, šalavijų ir petražolių derinys, kuris primena Padėkos dienos skonį. Naudojant šviežias žoleles užtikrinamas geriausias skonis, tačiau šiame recepte galite naudoti ir džiovintas žoleles (tiesiog sumažinkite kiekį perpus!).
- Jūros druska – Dėl skonio! Bet kokia smulkiai sumalta druska tinka, nors mums labiau patinka jūros druskos skonis.

Kaip pasigaminti Padėkos dienos kalakutienos kukulius
- Daržoves pakepinti – Svogūnus ir salierus kepame su alyvuogių aliejumi ir druska, kad jie būtų skoningi, kol jie suminkštės ir kvapnūs, tada suberiame česnaką ir toliau kepame minutę.
- Sujungti troškintos daržovės, džiūvėsėliai, žolelės, druska ir kalakutiena. Maišykite, kol žolelės ir druska pasiskirstys tolygiai, tačiau neperdirbkite mėsos (tai darydami kotletai gali tapti kieti).
- Semtuvas ir forma – Mėgstame naudoti sausainių kaušelį, kad būtų lengviau sukurti vienodo dydžio kotletus (tai užtikrina tolygų kepimą).
- Kepti 18-20 minučių 400 laipsnių Farenheito (204 Celsijaus) temperatūroje.
- Troškinti – Šis paskutinis žingsnis suteikia kotletams auksinę išorę ir papildomą skonį!



Klausimai
Ar šiuos kalakutienos kukulius galima paruošti iš anksto?
Taip! Norėdami gauti geriausią skonį ir tekstūrą (idealiai tinka patiekti per šventinį susibūrimą), paruoškite pagal 4 veiksmą (maltos kalakutienos sumaišymas su pagardais ir džiūvėsėliais), mišinį atšaldykite, tada suformuokite + kepkite prieš patiekdami. Tačiau taip pat galite iki galo iškepti kotletus ir pašildyti orkaitėje arba prieš kepdami suformuotus kotletus užšaldyti ir virti tiesiai iš šaldytų.
Ar galiu gaminti maistą ant viryklės?
Taip, nors mėsos kukuliai būna ne taip tolygiai apvalios formos! Galite virti ant vidutinės ugnies lengvai aliejumi pateptoje keptuvėje, keletą kartų apversdami, kol vidinė temperatūra pasieks 165 laipsnius pagal Farenheitą. Jei jie per greitai paruduoja prieš kepdami centre, sumažinkite ugnį.
Ar turiu naudoti ketaus keptuvę?
Ne! (Nors mums labai patinka, kad tai yra 1 keptuvės patiekalas, o aukšta ketaus karštis suteikia kotletams papildomos rudos spalvos!) Tačiau daržoves galite troškinti bet kurioje keptuvėje, o tada kepti kotletus ant lengvai aliejumi pateptos kepimo skardos arba bet kuriame kepimo inde (NE stikliniame).

Tikimės, kad jums patiks šie kotletai! Jie yra:
Pikantiškas
Konkursas
Herbis
patenkinti
Greita ir paprasta
& Puikiai tinka mažiems Padėkos dienos susibūrimams!
Šie kotletai ypač gerai dera su Padėkos dienos klasika, tokia kaip bulvių košė, šparaginių pupelių troškinys ir spanguolių padažas. Dėl savo paprastumo jie puikiai tinka valgyti ištisus metus, įskaitant užimtas savaitgalio naktis!
Daugiau atostogoms palankių maitinimo šaltinių
Jei išbandysite šį receptą, praneškite mums! Palikite komentarą, įvertinkite ir nepamirškite pažymėti nuotraukos @minimalistbaker Instagram tinkle. Į sveikatą, draugai!

Porcijos 6 (3 mėsos kukulių porcijos)
- 2 Valg alyvuogių arba avokadų aliejus
- 1/2 didelis baltas arba geltonas svogūnas, smulkiai pjaustytas (1/2 didelio svogūno išeina ~2 puodeliai arba 200 g)
- 2 dideli stiebai salierai, nupjauti galiukai ir smulkiai supjaustyti (2 stiebeliai išeina ~1 puodelis arba 105 g)
- 1 šaukštelis jūros druska (PASIDALYTA)
- 3 didelių gvazdikėlių česnako, malto arba paspaustas
- 1/2 puodelis panko džiūvėsėliai (be glitimo pagal poreikį // mums patinka Ian’s for GF)
- 1/4 puodelis šviežių petražolių*, smulkiai pjaustytų
- 1 šaukštelis šviežių rozmarinų*, maltų
- 1 šaukštelis šviežias šalavijas*, maltas
- 1 svaras malta kalakutiena
-
Įkaitinkite orkaitę iki 400 laipsnių F (204 C) ir išdėliokite orkaitės lentynas taip, kad viena lentyna būtų centre, o viena šalia viršaus, skirta kepti.
-
12 colių ketaus keptuvėje (ar kitoje keptuvėje, kurią galima naudoti orkaitėje), įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies. Kai sušils, suberkite svogūną, salierą ir pusę druskos. Virkite, retkarčiais pamaišydami, kol suminkštės ir kvapnūs, apie 5 minutes. Sudėkite česnaką ir kepkite 1 minutę, kol pasidarys kvapnus. Perkelkite daržoves į didelį dubenį ir leiskite atvėsti keletą minučių.
-
Kai daržovės šiek tiek atvės, suberkite džiūvėsėlius, petražoles, rozmarinus, šalavijus ir likusią druską. Maišykite, kad susijungtumėte.
-
Įdėkite maltą kalakutieną ir švelniai maišykite švariomis rankomis, kol masė susimaišys. Neperdirbkite mėsos; tai padarius, mėsos kukuliai taps kieti.
-
Supilkite mišinį į 1 ½ šaukšto (naudojome šį samtelį), suformuokite rutuliukus ir sudėkite į tą pačią keptuvę, kurią naudojote troškinti. Jei neturite keptuvės, tinkamos kepti orkaitėje, taip pat galite naudoti lengvai aliejumi pateptą kepimo skardą arba kepimo indą.
-
Kepkite ant centrinės grotelės 18-20 minučių, tada pasukite orkaitę, kad iškeptų, ir perkelkite kepimo indą į viršutinę lentyną. Kepkite 2-3 minutes, kol gražiai apskrus. Maisto saugos sumetimais prieš patiekdami mėsos termometru patikrinkite, ar vidinė temperatūra yra ~165 laipsnių F.
-
Mėgaukitės! Šie kotletai skanūs su kitomis Padėkos dienos klasikomis, tokiomis kaip bulvių košė, šparaginių pupelių troškinys ir spanguolių padažas.
-
Likusius išvirti ir atvėsusius kotletus galima laikyti šaldytuve 2-3 dienas arba šaldiklyje 1 mėnesį ar ilgiau. Įkaitinkite 375 laipsnių F (190 C) orkaitėje 10 minučių arba kol sušils.
-
Jei prieš gamindami norite užšaldyti atskirus „mėsos kukulius“, suformuokite juos į paplotėlius (iš šaldytų kepa tolygiau nei kotletus), tada kepkite tiesiai iš užšaldytų lengvai aliejumi pateptoje keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol apskrus iš abiejų pusių, o vidinė temperatūra pasieks 165 F (74 C) – maždaug 5–6 minutes iš kiekvienos pusės.
*Šiame recepte pirmenybę teikiame šviežių žolelių skoniui, o ne džiovintoms, tačiau jei norite, šviežias galite pakeisti džiovintomis žolelėmis (naudojant pusę kiekio).
* Informacija apie mitybą yra apytikslis įvertinimas.
Patiekimas: 1 (trijų kotletų) porcija Kalorijos: 305 Angliavandeniai: 14.5 g Baltymai: 21.3 g Riebalai: 18.3 g Sotieji riebalai: 4.2 g Polinesotieji riebalai: 4.2 g Mononesotieji riebalai: 8 g Trans riebalai: 0.19 g Cholesterolis: 80 mg Natris: 546 mg Kalis: 397 mg Pluoštas: 1.8 g Cukrus: 3.9 g Vitaminas A: 140 TV Vitaminas C: 9.3 mg Kalcis: 89 mg Geležis: 2.4 mg

