Italijos lęšių sriuba (Zuppa di Lenticchie)


Itališkos lęšių sriubos dubenys su česnako duonos riekelėmis

Jei kada nors valgėte klasikiniame itališkame restorane, galbūt turėjote skanią lęšių sriubą, žinomą kaip „Zuppa di Lenticchie“. Tai paprasta, maitinanti ir jauki sriuba, kuri tiesiog taip nutinka Greita ir lengva padaryti. tobulas sriuba, kai tu Tiesiog. Reikia. Sriuba! Mes tai gauname.

Tiesiog 9 ingredientai ir tam reikalingi paprasti metodai veganas Versija, draugai. Padarykime Zuppa!

Morkai, salierai, svogūnai, česnakai, raudonųjų pipirų dribsniai, druska, pipirai, alyvuogių aliejus, vanduo ir lęšiai

Kas yra Zuppa di Lenticchie?

Zuppa di Lenticchie iš italų kalbos išverčia tiesiog kaip lęšių sriuba. Ir to vertimo paprastumas negalėjo būti geresnis šios klasikinės itališkos sriubos aprašymas. Nors receptai ir tikslūs ingredientai įvairiose šeimose skiriasi ir iki sezono, yra tiesa, kad ši sriuba pasižymi Paprasti ingredientai.

Dažni ingredientai Zuppa di Lenticchie Receptuose yra svogūnų, morkų, salierų, česnako ir, žinoma, lęšių! Kai kurie apima parmezano sūrį, pomidorus ir įvairius itališkus žoleles ir prieskonius.

Mūsų versija yra neįtikėtinai paprasta, pagaminta be pieno ar pomidorų, ir vis dėlto ji vis dar yra tokia patenkinta ir skani! Norėdami gauti tradiciškesnį „Zuppa“, peržiūrėkite šį italų šefo Benedetta Rossi receptą.

Kaip pasigaminti itališkos lęšių sriubą

Mūsų įkvėptas imtis Zuppa di Lenticchie prasideda nuo klasikinės bazės svogūnai, morkos, salierai ir česnakaisusmulkinti smulkiai ir pakepinti į alyvuogių aliejų. Tada jis pagardinamas tiesiog su druska, pipirais ir raudonųjų pipirų dribsniais (šiek tiek šilumos).

Mes taip pat išbandėme salierų pakeitimą šiek tiek pankolio sėklų, kurios prideda atšilimo, šiek tiek saldaus ir švelnaus saldymedžio-y skonio.

Keptas svogūnas, salierai, morkos ir česnakai olandų krosnyje

Toliau ateis sausos lęšiai – arba žali ar rudos lęšiai. Mes nerekomenduojame raudonas Čia lęšiai, nes žalių/rudų lęšių tvirtumas prideda tekstūros matmenį, kuris geriau veikia su paprastais prieskoniais.

Įpilkite vandens ant lęšių ir pakepintų daržovių į olandų krosnį

Vienintelis kitas ingredientas yra jūsų skystis. Mums patinka naudoti vandenį, kad jis būtų ypač paprastas ir prieinamas, tačiau daržovių sultinys ir kaulų sultinys taip pat yra puikios galimybės.

Pakabinkite olandų krosnyje su mūsų itališkos lęšių sriubos recepto partija

Troškinkite viską, kol lęšiai bus švelnūs ir skoniai išsivystė, ir atėjo laikas Zuppa!

Laikydami šaukštą dubenyje lęšių sriubos, o kitoje - česnako duonos gabalėlį

Mes manome, kad ši sriuba gali tapti tiesiog jūsų nauja! Tai:

Sultinis
Paguoda
Maitinantis
Pluošto supakuotas
Greita ir lengva
Pagaminta su sandėliuko kabėmis
& Taip skanu!

Tai puiki pusė, suporuota su beveik viskuo, įskaitant italų įkvėptus pagrindinius patiekalus-itališkos žolelių tofu įvyniojimai ir pesto keptos vištienos šlaunys yra pora mūsų geriausių rinkinių! Arba tai gali būti Pagrindinis renginys, suporuotas su tokiomis pusėmis kaip mūsų pūkuotas veganiškas rašybos ritinėliai, amatininkų vakarienės be glitimo ritinėliai ar geriausia veganiškos česnako duona.

Daugiau lęšių sriubos receptų

Jei išbandysite šį receptą, praneškite mums! Palikite komentarą, įvertinkite jį ir nepamirškite pažymėti nuotraukos @minimalistbaker „Instagram“. Džiaugsmas, draugai!

Uždarykite šaukštą itališkos lęšių sriubos (Zuppa di Lenticchie) nuotrauka

Prep laikas 20 minutės

Virkite laikas 20 minutės

Bendras laikas 40 minutės

Porcijos 4 (Šoninės porcijos)

Kursas Entrée, šonas

Virtuvė Be glitimo, italų įkvėptas, veganiškas

Draugiškas šaldiklyje 1 mėnuo

Ar tai saugo? 3–4 dienos

Neleiskite savo ekranui tamsėti

  • 3 Kasas alyvuogių aliejus
  • 1 mažas geltonas svogūnas, smulkiai supjaustytas (1 mažas svogūnų išeiga ~ 1 ½ puodelio arba 180 g)
  • 1 Vidutinis Morkos, smulkiai supjaustytos supjaustytos (1 morkų derlius ~ 1/2 puodelio arba 90 g)
  • 2 Dideli stiebai salierai, smulkiai supjaustyti (2 stiebai duoda ~ 1/2 puodelio arba 70 g // arba sub 1/4 šaukštelio pankolio sėklų)
  • 4 Vidutinės gvazdikėliai česnako, prispaustas arba smulkiai maltas
  • 1/2-3/4 TSP Jūros druska
  • 1/4 TSP malti juodieji pipirai
  • 1/4 TSP Raudonųjų pipirų dribsniai
  • 1 puodelis Sausi lęšiai (Žalia arba ruda, ne raudona)
  • 4-5 puodeliai vanduo (arba sub veganiškas ar kaulų sultinis ir praleiskite/sumažinkite druską)
  • Įkaitinkite aliejų dideliame puode arba olandų krosnyje ant vidutinės mažos ugnies. Kai pašildykite, suberkite svogūnus ir išmeskite, kad padengtumėte juos į aliejų. Virkite 3-5 minutes, retkarčiais maišydami, iki permatomos. Įpilkite morkų, salierų, česnako, druskos, juodųjų pipirų ir raudonųjų pipirų dribsnių. Virkite, retkarčiais pamaišydami, iš viso maždaug 10 minučių, kol dauguma aliejaus sugers ir viskas pradeda ruduoti ir karamelizuoti.
  • Įpilkite sausų lęšių ir gerai išmeskite, kad padengtumėte juos aliejuje ir sumaišytumėte su daržovėmis, tada įpilkite vandens (pradedant nuo mažesnio kiekio) ir gerai išmaišykite. Užvirkite, tada sumažinkite iki troškimo, uždenkite ir virkite 15-20 minučių, kol lęšiai suminkštės, o sriuba storesnė. Retkarčiais išmaišykite, kad užtikrintumėte net lęšių virimą, ir įpilkite daugiau vandens, jei reikia, kad lęšiai būtų uždengti (ir, jei norite, pasiekite daugiau sultinio sriubos!).

  • Patiekite šiltai papuoštas lašeliu alyvuogių aliejaus, šviežiai supjaustytų petražolių ir (arba) veganiško parmezano sūrio (visi pasirenkami)! Skanu patiekiama su ritinėliais ar česnako duona. Likučiai gerai laikosi šaldytuve 3–4 dienas arba šaldiklyje 1 mėnesį (ar ilgiau).

*Šis receptas taip pat gerai veikia momentiniame puode. Po pakepinimo ir pridėję likusius ingredientus, užsandarinkite dangtį ir slėgį virkite aukštai 5–6 minutes (rudoms lęšiams) arba 7–8 minutes (žaliems lęšiams). Tegul slėgis išsiskiria natūraliai.
*Informacija apie mitybą yra apytikslis įvertinimas, apskaičiuotas su mažesniu druskos kiekiu ir be pasirenkamų ingredientų.

Tarnavimas: 1 Patiekimas Kalorijos: 289 Angliavandeniai: 37.5 g Baltymas: 12.7 g Riebumas: 10.8 g Sočiųjų riebalų: 1.5 g Polinesočiųjų riebalų: 1.4 g Mononesočiųjų riebalų: 7.5 g Trans riebalai: 0 g Cholesterolis: 0 mg Natris: 327 mg Kalis: 512 mg Pluoštas: 6.8 g Cukrus: 4.2 g Vitaminas A: 649 Iu Vitaminas C: 7.4 mg Kalcis: 43 mg Geležis: 3.4 mg





Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -