Jei kada nors valgėte klasikiniame itališkame restorane, galbūt turėjote skanią lęšių sriubą, žinomą kaip „Zuppa di Lenticchie“. Tai paprasta, maitinanti ir jauki sriuba, kuri tiesiog taip nutinka Greita ir lengva padaryti. tobulas sriuba, kai tu Tiesiog. Reikia. Sriuba! Mes tai gauname.
Tiesiog 9 ingredientai ir tam reikalingi paprasti metodai veganas Versija, draugai. Padarykime Zuppa!
Kas yra Zuppa di Lenticchie?
Zuppa di Lenticchie iš italų kalbos išverčia tiesiog kaip lęšių sriuba. Ir to vertimo paprastumas negalėjo būti geresnis šios klasikinės itališkos sriubos aprašymas. Nors receptai ir tikslūs ingredientai įvairiose šeimose skiriasi ir iki sezono, yra tiesa, kad ši sriuba pasižymi Paprasti ingredientai.
Dažni ingredientai Zuppa di Lenticchie Receptuose yra svogūnų, morkų, salierų, česnako ir, žinoma, lęšių! Kai kurie apima parmezano sūrį, pomidorus ir įvairius itališkus žoleles ir prieskonius.
Mūsų versija yra neįtikėtinai paprasta, pagaminta be pieno ar pomidorų, ir vis dėlto ji vis dar yra tokia patenkinta ir skani! Norėdami gauti tradiciškesnį „Zuppa“, peržiūrėkite šį italų šefo Benedetta Rossi receptą.
Kaip pasigaminti itališkos lęšių sriubą
Mūsų įkvėptas imtis Zuppa di Lenticchie prasideda nuo klasikinės bazės svogūnai, morkos, salierai ir česnakaisusmulkinti smulkiai ir pakepinti į alyvuogių aliejų. Tada jis pagardinamas tiesiog su druska, pipirais ir raudonųjų pipirų dribsniais (šiek tiek šilumos).
Mes taip pat išbandėme salierų pakeitimą šiek tiek pankolio sėklų, kurios prideda atšilimo, šiek tiek saldaus ir švelnaus saldymedžio-y skonio.
Toliau ateis sausos lęšiai – arba žali ar rudos lęšiai. Mes nerekomenduojame raudonas Čia lęšiai, nes žalių/rudų lęšių tvirtumas prideda tekstūros matmenį, kuris geriau veikia su paprastais prieskoniais.
Vienintelis kitas ingredientas yra jūsų skystis. Mums patinka naudoti vandenį, kad jis būtų ypač paprastas ir prieinamas, tačiau daržovių sultinys ir kaulų sultinys taip pat yra puikios galimybės.
Troškinkite viską, kol lęšiai bus švelnūs ir skoniai išsivystė, ir atėjo laikas Zuppa!
Mes manome, kad ši sriuba gali tapti tiesiog jūsų nauja! Tai:
Sultinis
Paguoda
Maitinantis
Pluošto supakuotas
Greita ir lengva
Pagaminta su sandėliuko kabėmis
& Taip skanu!
Tai puiki pusė, suporuota su beveik viskuo, įskaitant italų įkvėptus pagrindinius patiekalus-itališkos žolelių tofu įvyniojimai ir pesto keptos vištienos šlaunys yra pora mūsų geriausių rinkinių! Arba tai gali būti Pagrindinis renginys, suporuotas su tokiomis pusėmis kaip mūsų pūkuotas veganiškas rašybos ritinėliai, amatininkų vakarienės be glitimo ritinėliai ar geriausia veganiškos česnako duona.
Daugiau lęšių sriubos receptų
Jei išbandysite šį receptą, praneškite mums! Palikite komentarą, įvertinkite jį ir nepamirškite pažymėti nuotraukos @minimalistbaker „Instagram“. Džiaugsmas, draugai!
Porcijos 4 (Šoninės porcijos)
Neleiskite savo ekranui tamsėti
- 3 Kasas alyvuogių aliejus
- 1 mažas geltonas svogūnas, smulkiai supjaustytas (1 mažas svogūnų išeiga ~ 1 ½ puodelio arba 180 g)
- 1 Vidutinis Morkos, smulkiai supjaustytos supjaustytos (1 morkų derlius ~ 1/2 puodelio arba 90 g)
- 2 Dideli stiebai salierai, smulkiai supjaustyti (2 stiebai duoda ~ 1/2 puodelio arba 70 g // arba sub 1/4 šaukštelio pankolio sėklų)
- 4 Vidutinės gvazdikėliai česnako, prispaustas arba smulkiai maltas
- 1/2-3/4 TSP Jūros druska
- 1/4 TSP malti juodieji pipirai
- 1/4 TSP Raudonųjų pipirų dribsniai
- 1 puodelis Sausi lęšiai (Žalia arba ruda, ne raudona)
- 4-5 puodeliai vanduo (arba sub veganiškas ar kaulų sultinis ir praleiskite/sumažinkite druską)
-
Įkaitinkite aliejų dideliame puode arba olandų krosnyje ant vidutinės mažos ugnies. Kai pašildykite, suberkite svogūnus ir išmeskite, kad padengtumėte juos į aliejų. Virkite 3-5 minutes, retkarčiais maišydami, iki permatomos. Įpilkite morkų, salierų, česnako, druskos, juodųjų pipirų ir raudonųjų pipirų dribsnių. Virkite, retkarčiais pamaišydami, iš viso maždaug 10 minučių, kol dauguma aliejaus sugers ir viskas pradeda ruduoti ir karamelizuoti.
-
Įpilkite sausų lęšių ir gerai išmeskite, kad padengtumėte juos aliejuje ir sumaišytumėte su daržovėmis, tada įpilkite vandens (pradedant nuo mažesnio kiekio) ir gerai išmaišykite. Užvirkite, tada sumažinkite iki troškimo, uždenkite ir virkite 15-20 minučių, kol lęšiai suminkštės, o sriuba storesnė. Retkarčiais išmaišykite, kad užtikrintumėte net lęšių virimą, ir įpilkite daugiau vandens, jei reikia, kad lęšiai būtų uždengti (ir, jei norite, pasiekite daugiau sultinio sriubos!).
-
Patiekite šiltai papuoštas lašeliu alyvuogių aliejaus, šviežiai supjaustytų petražolių ir (arba) veganiško parmezano sūrio (visi pasirenkami)! Skanu patiekiama su ritinėliais ar česnako duona. Likučiai gerai laikosi šaldytuve 3–4 dienas arba šaldiklyje 1 mėnesį (ar ilgiau).
*Informacija apie mitybą yra apytikslis įvertinimas, apskaičiuotas su mažesniu druskos kiekiu ir be pasirenkamų ingredientų.
Tarnavimas: 1 Patiekimas Kalorijos: 289 Angliavandeniai: 37.5 g Baltymas: 12.7 g Riebumas: 10.8 g Sočiųjų riebalų: 1.5 g Polinesočiųjų riebalų: 1.4 g Mononesočiųjų riebalų: 7.5 g Trans riebalai: 0 g Cholesterolis: 0 mg Natris: 327 mg Kalis: 512 mg Pluoštas: 6.8 g Cukrus: 4.2 g Vitaminas A: 649 Iu Vitaminas C: 7.4 mg Kalcis: 43 mg Geležis: 3.4 mg