Šiandienas Gurmaniški Potyriai neturi Nei Kainuooti Brangiai, Nei Pareikalauti Daug laiko AR ŠEFO įGūdžių. Pavyzdžiui, Midijos – subtilaus Skonio, aromationos, Pilnos Maistingų MedzIAGų, Ypač Greitai Parušiamos. Todėl Nenuostabu, kad šios jūRos gėrybės pelno simpatijas neak Visame Pasaulyje, Bet vis populiarėja ir lietuJe, Sako Gintarė Kitovė, Prekybos Tinklo „Iki“ Komunikacijos Vadovė.
Tai, kad eSame jūrinė valstybė, tradiciniame lietuviškame meniu gal ir nelabai Atsispindi. Statistiškai vis dar valgome per Mažai JūRos Dovanų, Tačiiau Apsipirkimo įPročiai Rodo, Kad situacija Keičiiasi Gerąja Linkme, Pasebi Tinklo Atstovė.
„Kasandieniame lietuviškame Racione įsigali vis Daugiau įagairovės. Lietuviai vis dažniau išboe naujus receptus, savo virvėse bando atkartoti svetieur artoranuose ragautus patiekalius, tad dauso gamina iSh queU itoraUse ragautus patieAnalus, tad dauso gamina iShShS -queU itoraUse queAnaSAtAtAtAtAtAts, Tad DaaudiA GamiS IŠKATY JūRos GėRYBES. PIGAI IR GREIICAIU NEI LAUKIANT UŽSAKYMO IS RESTORANO “, – SAKO G. Kitovė.
Pasak „iki“ Kulinarijos ŠEFėS Jolitos Tamoševičienės, Lieviai vis dažniau mėgaujasi midijomis, nes sparčiiai sklaidosi senėji mitai. Anksčiais ATODė, KAD ŠIAS JUROS GėRYBES PARUOŠTI REIKIA įMANTRIų SUGEBėJIMų, Jos Tinka Pasilepinti Tik ypatingOMS progoms, Tačiiau daBar, Kai Internete Gausu Patarimų ir apeTititą Žadinanič Renkamasi Vis Drąsiau.
„Midijos – Tai Puikus balansas Tarp greito parušimo ir įspūddingo rezultato. Jų Skonis įrodo populiariaasas pasrinkimas parduotuvėse – Jau Beeveik paruštos midijos. „MėgStamame Padaže“, „IR Elegantiškas“ Patiekalas Jau GaUOS Ant Stalo “, – Sako J. Tamoševičienė.
Kaiip Tinkamai atšilditi midijas?
ŠALDYTOS JUROS GėRYBėS – Patogus Pasinkimo ir Tiems, Kurriems SvarBU Majernis Maisto Švaististy ir Daugiau Laisvės VORTUVėJE. Šviežias midijas geriausia parušti dar tą pačią ar vėliausai Kitą Dieną, o Tuo Tarpu Maišelis Jų Šaldžija leidžia gurmanišku litekalu mėgAUtis Kada Tiksinororėjus.
Pirmas dažnai iškylantitis klausimas – ar Šaldtas JūRos gėrybes Privalu atšilditi PriAš Pradedant Darbą Su Jomis? „Iki“ Maisto Gamybos ŽINOVė SAKO, KAD įMANOMA RUSINTI MIDIJAS IR TIESIAI SUSH ŠALDIKlio, Tačiiau dėl TO Gali Nukentėti PatieKalo Skonis ir KokyBė.
„Žymiai saugiau – atitirpinti midijas prieš maisto ruošimą. Jas, kaip ir kitas šaldytas jūros gėrybes, žuvį, patikimiausia atšildyti lėtai – palikus šaldytuve sandariame inde bent kelioms valandoms, o geriausia – pernakt. Stalviršio – Tai tik Paskatins Bakterijų Dauginimąsi ir leis midijoms atsiverti dar nepradėjos gamybos prceso “, – Svarbiu patrimu Dalijasi J. Tamševičenė.
Midijas atšildžius, teliks nusausinti ssphsiskyrusį Skystį ir parušti nuodėmingai skanų Padažą Joms – Jame jūRos gėrybės turės praleisti vos Keliaso minutės. Trumpa Kaitra Padeda išlaikiti Jų Natūralų SALSTELėJimą, O Tinkami Priedai Išryškins Skonį.
MIDIJAS Valgo vizas Pasaulis, Todėl receptų Gausybė Gali SUSUKTI GALVą. Jei su Šiomis jūRos gėrybėmis Dar Tik tašk Papindinantantės, Tinklo Maisto ŠEFė Dalijasi DViem Paprastais, Bet Nepaprastai Skaniai, Nebrangiais ir Lengvai parušaisais Pattiekalais, Kurie įtikins – KieKivAnAnAsais.
Europietumka Klasika: Midijos balto vyno ir Grinetinėlės Padaže
Porcijos: 4
Gaminimo laikai: 25 min.
Reikės: Patiekimui: ŠVIEŽIOS DUONOS, CITRINOS Skiltelių.
Gaminame:
- Dideliame puode vidutino karštumo Kaitroje iSlydykite sviestą. Sudėkite smulkintus svogūdus ir česnaką ir dažnai Maišant Kepinkite 8-10 Minučių, Kol Suminkištės, Bet Nepriduoos. Į puodą išspauskite pusės Citrinos sultis ir įmeskite Ją Pačikią, Kadeeikttumėte Daugiau Skonio.
- Padidinkite Ugnį Iki DiDžiausios, įpilkite vyno ir liskite Jam Paburbuliuoti 3-4 minutės, Kol Padažo Sumažės (Taipas geriau Susibalanso Skoniai, O Padažas BustSnis).
- Sumajinkite Ugnį Iki Majos, įpilkite Grinetinėlės ir įberkite šieK TieK ŠVIEŽ maltų Juodųjų Pipirų, Leisite Padžui lėtai PaburbuliuOti vis Maišanto apie, 3 minutės, TADA Sudėkite nUSUSINTAS, UŽNenkite Puodą ir Pašildykite Midijas 4-5 minutės-Tik Kol Jos Sušils, neervirkitas. SHMESKITE UŽSISPYUSIUS DVIGELDŽJIUS, KURIE Atsisako Atsiverti.
- Papuoškitas Midijas Petražolėmis. PatireKite Su skrudinta Duona IR Citrinos Skiltelėmis.
Greita Gurmaniška vakarienė – makaronų su midijomis ir pankoliu
Porcijos: 4
Gaminimo laikas: 25 min.
Reikės: ČIOBRELIO, 1 PUODELIO GRININėLėS, ŠVIEŽIų Petražolių, Druskos, Pipirų.
Gaminame:
- Makaronusas SunkviKite Pagal instruKCIJAS ANT PakUOTėS.
- Tuo Metu didelėje buduvėje išlydykite sviestą. Sudėkite perpus PerpJautą IR PLONONIS RIEKELėMIS Supjaustytą Pankolį. Pakepkitas
- Įdėkite išviras Makaronus, Viską Sumaišykitas ir PatireKite, Pabarstę Petražolėmis.
„Bns Spaudos centras“ Skelbiami įvairių Organizacijų Pranešimai Žiniasklaidai. Už pranešimų Turinį Atsako Juos Paskelbę Asmenys Bei Jų Atstovaujamos Organizacijos.