Italija yra žinoma dėl savo gyvybingos valgomojo kultūros ir begalinių turistinių įmonių, todėl nenuostabu, kad kelios maisto tematikos festivaliai ruošiasi vykti 2025 m. Rudenį ir žiemą. Laimei, Rickas Stevesas jau padarė naudą iš savo tinklalapyje esančių festivalių, todėl keliautojai gali nuspręsti, kuris jų skonio profilio sąrašas.
Savaitgaliais nuo 2025 m. Spalio 10–19 d. Pistacijų festivalis arba Sagra del Pistacchio vyks Sicilijos mieste Bronte. „Bronte“ pistacijos, žinomos dėl ryškaus žalios spalvos atspalvio, pritraukia viso pasaulio lankytojus, kad galėtų mėgautis pistacijų pagrindu pagamintais saldainiais, padažais ir ledais, tiek pikantiškais, tiek saldžiais. Pistacijos Sicilijoje beveik laikomos šventais, uždirbančios „Žaliojo aukso“ titulą už jų išvaizdą ir neprilygstamą skonį. Dėl unikalios pistacijų ūkių padėties Volcanic kalno Etnos kalno apačioje pistacijos skonis, nepanašus į kitus pasaulyje. Pistacijų festivalyje ne tik rasite pačių pistacijų skonio daiktų, kuriuos kada nors matėte, bet ir sužinosite apie „Green Nut“ pamišimo istoriją ir kilmę.
Skaitykite daugiau: „Foodies“ duomenimis, geriausius jūros gėrybių mėgėjų miestus, pasak „Foodies“
Daugiau itališkų maisto produktų švenčių
Moteris, stovinti priešais italų kalėdinį turgų. – Francesco Bonino/Shutterstock
Kitas trokštamas itališkas skonis „Truffles“ taip pat užima savo vietą italų unikalios maisto festivalio scenoje. Tarptautinė baltųjų triufelių mugė vyksta nuo 2025 m. Spalio 11 d. Iki gruodžio 8 d., Nepakankamai įvertintame Italijos paskirties mieste Alboje. Kaip rodo pavadinimas, mugė sutelkia dėmesį į visus baltus triufelius, su išskirtinėmis maisto gaminimo šou, užsiėmimais ir degustacijomis. Lankytojai gali atsinešti namo pakankamai baltų triufelių, kad jie visą gyvenimą truktų, ir patobulinti savo maisto gaminimo įgūdžius. Be skanių triufelių skonių, turistai galės dalyvauti ekskursijose po Roddi pilį ir laisvalaikiu sužinoti apie italų folklorą.
Atostogų sezono metu Roma virsta šventinių ekspozicijų ir lankytinų vietų stebuklų šalimi. Ypač „Piazza Navona“ kalėdinis turgus rengia daugybę vietinių patiekalų visam šeimai. Lankytojai gali paragauti vietinių itališkų skanėstų, tokių kaip Vin Brulé, dūminis kuojos vynas, „Castagne Arrosto“ (skrudinti kaštainiai) ar „Pandoro“, šventinės formos saldaus itališko pyrago. Šie patiekalai daro puikų užkandžių kompanioną šventiniams mugės pasivažinėjimams, žaislų parduotuvėms ir lėlių šou, kuriuos norėsite pamatyti „Piazza Navona“. Vakarieniavimas šalia kalėdinio turgaus taip pat yra puiki proga išbandyti autentišką makaronų „Carbonara“ ar „Cacio E Pepe“, Romos regioninę specialybę.
Perskaitykite originalų straipsnį apie „Explore“.

