Kaune, daržovių perdirbimo įmonėje „Arajus“, aptikus itin prastas higienos sąlygas, sustabdyta cecho veikla. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Kauno apygardos priežiūros skyrius balandžio 29 d. atliko neplaninį patikrinimą, reaguodamas į pranešimus apie netinkamą higieną, sklindančius kvapus ir pelėsį.
Patikrinimo metu nustatyta daugybė maisto saugos pažeidimų: apleistos patalpos, nevykdomos savikontrolės procedūros, netvarka gamybinėse patalpose. Darbuotojų higienos zonos buvo apleistos, rastas korozijos paveiktas inventorius, patalpose trūko apšvietimo, įrenginiai ir paviršiai nepakankamai dezinfekuojami. Nustatyta, kad darbuotojai dirbo be galiojančių sveikatos patikrinimų, o įmonė nepateikė dokumentų apie produktų receptūras ir tinkamumo vartoti terminus.
Dėl nustatytų pažeidimų masto ir galimo pavojaus vartotojų sveikatai, VMVT nedelsiant sustabdė įmonės veiklą. VMVT pabrėžia, kad maisto tvarkymo įmonės privalo laikytis griežtų higienos reikalavimų, įgyvendinti savikontrolės sistemas ir užtikrinti produktų saugumą bei atsekamumą. VMVT ir toliau vykdys nuoseklią kontrolę, siekdama apsaugoti vartotojus ir užtikrinti maisto saugą visoje šalyje.