Šie skanūs ahi Tuno tacos Sujunkite „Seared Ahi Tuna“ su aštriais kalendros kalkių šlakeliu ir dūminiu „Chipotle Crema“. Paruošti vos per 30 minučių, jie yra jūsų bilietas į restorano kokybės žuvies tacos namuose!
Kaip žuvies taco gerbėjas, kuris taip pat mėgsta gerą tuno kepsnį, turiu jums naują sintezės sukimąsi: ahi tuna tacos! Pasirodo, mėsingas tuno kepsnys yra idealus taco įdaras!
Šie tacos smogė kiekvienam skonio pastaba – mėsingas, puikiai suteptas tunas gražiai kontrastuoja su vėsu, traškiu šlakeliu, o „Chipotle Crema“ suteikia tik pakankamai šilumos ir turtingumo. Mano šeima juos visiškai nuginkluoja (ir jie yra garsiai išrankūs apie jūros gėrybes!).
Šių tuno tacos ingredientų
Ahi tuno tacos yra sukimas Žuvų tacoskurie buvo išrasti šeštajame dešimtmetyje Meksikos Baja Kalifornijos pusiasalyje ir tapo populiarus Amerikoje devintajame dešimtmetyje. Šiuo receptu siekiama pagerbti tradicinius meksikietiškus skonius, naudojant „Seared Tuna“, o ne tipišką keptą žuvį ir suporuojant ją su zingy šviežia šlakeliu. Čia yra šių ahi tuno tacos elementai:
Sushi Grade tuno kepsnio pasirinkimas
Ahi tunas, dar žinomas kaip geltonasis tunas arba „Bigeye Tuna“, yra švelni, liesa žuvis „Poke“ dubenysarba virti retas ar vidutinio rango. Štai ko ieškoti perkant tuno kepsnys.
Ieškokite „Sushi Grade“ arba „Sashimi-Grade“ etiketės. Nors nėra oficialaus šių sąlygų reguliavimo, jie rodo, kad žuvis yra pakankamai šviežia, kad galėtų valgyti žalią, ir buvo tvarkoma su papildoma priežiūra. Minkštimas turėtų būti giliai raudonas (ne rudas) su tvirta tekstūra.
Pirmiausia patikrinkite savo vietinį žuvų skaitiklį. Daugelyje maisto prekių parduotuvių dabar gabenamas „Sushi Grade Tuna“. Nebijokite klausti, kada jis atėjo – „Forer“ visada yra geresnis. Jei jie to neturi, paklauskite, ar jie gali tai užsisakyti už jus.
Frozenas gali būti fantastiškas. „Flash CroceN“ tunas dažnai yra gaivesnis nei „švieži“, nes jis sušalęs iškart po pagavimo. Tiesiog atšildykite per naktį šaldytuve.
Patarimai, kaip virti tuno kepsnį
Kai gausite puikų žuvies gabalą, sunkiausia šio recepto dalis yra tuno pūtimas. Čia yra keli patarimai Kaip virti tuno kepsnius:
- Pirmiausia leiskite tunui į kambario temperatūrą. Tai yra svarbiausias patarimas, kuriuo galiu pasidalyti! Aš jį išmetu 20–30 minučių prieš kepimą-tik pakankamai laiko, kad padaryčiau šlaką ir padažą.
- Norėdami įvertinti temperatūrą (130 ° F), naudokite maisto termometrą. Į kepsnį įpilkite kepsnių ir virkite nuo 1 iki 2 minučių iš vienos pusės, kol išorėje lengvai paruduos, bet vis tiek reta vidų. Vidutinio reto tuno kepsniui vidinė temperatūra turėtų būti 130 ° F, kai matuojama maisto termometru storiausiame taške.
- Pailsėkite 2 minutes. Tai padeda nustatyti ir tampa lengviau supjaustyti.
Kalendros kalkių šlakelis, vagiantis šou
Puiki žuvies taco dažnai turi kreminį šlakelį, o šis nėra išimtis! Šių tacos kalkių kalkių šlakelis yra toks geras, kad jūs nuolat svaiginsite įkandimus. Šis receptas turi šiek tiek nuorodos, todėl jūs per daug laiko praleidžiate per daug laiko.
Naudokite maišą „Coleslaw“ mišinio, tada sujunkite jį su susmulkintais raudonaisiais kopūstais! Tai sukuria gražų spalvų ir tekstūros derinį. Jei turite likusius kalendros kalkių šlakelius, galite jį valgyti kaip garnyrą „Tacos“.
Padažo variantai kiekvienam skoniui
Šie tuno tacos yra fantastiškai suteptos su „Chipotle Crema“, kuri prideda pikantišką kremą ir šiek tiek dūminės šilumos. Sumaišykite jį, kol jūsų tunas ateina į kambario temperatūrą, arba išbandykite vieną iš šių alternatyvių padažų pagal jūsų pageidavimus ir tai, ką turite po ranka:
- Chipotle crema: Grietinėlės padažas su „Adobo“ padažu, česnaku ir kalkėmis
- „Chipotle“ padažas: Zingy veganiškas padažas su tahini, „Adobo“ padažu ir kalkėmis
- Yum yum padažas: Mayo pagrindu pagamintas pikantiškas saldus padažas, kilęs iš japonų kepsnių (ne aštrus)
Spausdinti
Tuno tacos su kalendros kalkių šlaku
Šie skanūs „Ahi Tuna Tacos“ sujungia „Seared Ahi Tuna“ su aštraus kalendros kalkių šlakeliu ir dūminiu „Chipotle Crema“. Paruošti vos per 30 minučių, jie yra jūsų bilietas į restorano kokybės žuvies tacos namuose!
- Prep laikas: 25 minutės
- Virkite laikas: 5 minutės
- Bendras laikas: 30 minučių
- Išeiga: 4 (8 tacos) 1x
- Kategorija: Pagrindinis patiekalas
- Metodas: Viryklės
- Virtuvė: Meksikos įkvėptas
- Dieta: Be glitimo
Už kalkių kalkių šlakelį
- 14 uncija „Bag Coleslaw“ mišinys (7 puodeliai)
- 2 puodeliai susmulkinti raudoni kopūstai
- ¾ puodelio Smulkintos kalendros, taip pat dar daugiau patiekalų
- ¼ puodelio majonezas
- ¼ puodelio Graikų jogurtas
- 4 šaukštai Lime sultys
- 1 šaukštas Klevo sirupas
- ½ šaukštelio čili milteliai
- 1 arbatinis šaukštelis košerinė druska
- Šviežios maltos juodosios pipirės
Tuno tacos
- Leiskite tuno kepsniui patekti į kambario temperatūrą, leisdami jam stovėti mažiausiai 20 minučių.
- Tuo tarpu padarykite šlaką: Susmulkinkite raudonuosius kopūstus ir supjaustykite kalendrą. Įdėkite jį į didelį dubenį su „Coleslaw“ mišiniu. Sumaišykite majonezą, graikišką jogurtą, laimo sultis, klevų sirupą, čili miltelius, košerinę druską ir šviežius maltus juoduosius pipirus pagal skonį.
- Padarykite padažą: Padarykite „Chipotle Crema“, „Chipotle“ padažą ar yum yum padažą.
- Virkite tuną: Kai paruošta virti, išdžiūskite tuną. Mažame dubenyje išmaišykite druską, čili miltelius, kmynus, rūkytą papriką, česnako miltelius ir svogūnų miltelius. Laisvai pabarstykite prieskonių mišinį iš visų tuno pusių. Įkaitinkite aliejų vidutinėje keptuvėje ant vidutinės stiprios ugnies. Įpilkite tuno kepsnio ir virkite 1 iki 2 minučių iš vienos pusės, kol išorėje lengvai paruduos, bet vis tiek reta vidų. Tunas toliau gamins maistą sėdint. Vidutinio rango tuno kepsniui vidinė temperatūra turėtų būti 130 laipsnių Fahrenheito, kai jis matuojamas maisto termometru storiausiame taške. Atvėsinkite 2 minutes. Tada supjaustykite tuną prie grūdų į ½ colio griežinėlius. Paragaukite ir prireikus įpilkite papildomos druskos.
- Šilkite tortilijas: Šilta ir apkabinkite tortilijas, uždedant jas ant atviros dujų liepsnos ant terpės kelias sekundes iš vienos pusės, apversdami žnyplėmis, kol jos šiek tiek pajuodusios ir šiltos. (Žr., Kaip šildyti tortilijas.)
- Surinkite tacos: Įpilkite turtingų šaukštų kalendros kalkių šlako, tada tuno griežinėliais. Viršuje su chipotle padažu ir daugiau šviežių kalendros. Mėgaukitės iškart.
Pastabos
*Užšaldyti yra gerai, prieš patiekdami tiesiog atšildykite šaldytuve.
Kiti tuno receptai, kurie jums gali patikti
Tunas yra viena universali žuvis! Čia yra dar keli puikūs tuno kepsnių receptai Su idėjomis, kaip ją gaminti: