Vampyro bučinio kokteilis yra kraujo raudonos degtinės martini su saldaus uogų uogų skoniu! Tai puikiai tinka Helovino vakarėliams ir bet kokiai progai, kurioms reikia šiek tiek dramos.


Reikia įspūdingo gėrimo su šmaikščiu vingiu? Išbandykite „Vampire’s Kiss“ kokteilį! Šis raudonojo „Blood“ gėrimas yra tiesiog uogų skonio degtinė martini, kuris maskuojasi kaip grėsmingas Helovino kokteilis.
Kaip kažkas, kuris gamino šimtus kokteilių receptų, mane dažnai nusivylė per saldūs ar dirbtiniai Helovino gėrimai. Bet šis turi puikų saldų raugo skonį su vaisių uogų apdaila! Jei norite, įpilkite kubelio sauso ledo. Jis burbuliuoja ir verda su dūmų srautu, dėl kurio šis gėrimas yra labai įdomus!
Tą patį gėrimą taip pat galite pasigaminti kaip Valentino dienos kokteilis „Love Potion“ Nr. 9!
Pagrindiniai vampyrų bučinio kokteilio ingredientai
„Vampire’s Kiss“ kokteilis yra ryškiai raudonas kokteilis, pagamintas iš degtinės ir aviečių likerio. Tai dažnai apima šampaną, tačiau nėra standartizuoto šio gėrimo apibrėžimo. Mano šio recepto versija perduodama šampanui šviežių citrinų sulčių ir spanguolių sulčių naudai (taigi jūs galite išsaugoti tą burbuliuką šampano gėrimams!). Štai ko jums reikės:
- Degtinė
- Chambordpopuliarus aviečių likeris
- 100% spanguolių sultys: Įsitikinkite, kad nusipirkite nesaldintą, o ne spanguolių sulčių kokteilį!
- Citrinų sultys
- Grenadinasgranatų skonio raudonas kokteilių sirupas
- Sausas ledasneprivaloma (pirmiausia perskaitykite visą saugos informaciją!)
Jūs tiesiog supurtysite ingredientus, supilkite jį į kokteilio taurę ir papuoškite gabaliuku sauso ledo! Tai, kaip sausas ledas paverčia dūmus į orą, yra Geriausia Vakarėlio triukas.


Ingredientų prožektorius: Chambord
„Chambord“ yra prancūzų juodos aviečių likeris su gražiu auksiniu ir violetiniu apvaliu buteliu, kuris verčia jaustis kaip profesionalus barmenas. Tai suteikia rafinuoto uogų skonio, kurio pigesni aviečių likeriai tiesiog negali suderinti.
Nepaisant išgalvoto istorinio išvaizdos butelio, prekės ženklas prasidėjo devintajame dešimtmetyje! Bet tai įkvėpė 1680 -ųjų aviečių likerio receptas. Už maždaug 20 USD už mažą buteliuką tai investicija, tačiau ji verta. Be šio gėrimo, aš jį naudoju prancūzų martinyje ir rafinuotame Chamborde ir šampane.
Kaip iš tikrųjų skonis Chambord? Skonis yra intensyviai koncentruotos avietės su subtiliomis citrusinių vaisių natomis ir pakankamai saldumo, kad būtų galima subalansuoti raugą.


Grenadinas: „Storebought vs Homemade“
Jei esate aistringas namų barmenas, jūs jau kaupiate Grenadiną savo kolekcijoje. Šis kokteilių sirupas dažnai klysta kaip vyšnių skonio, tačiau jis iš tikrųjų pagamintas iš granatų!
Labiausiai įsigytas grenadinas yra dirbtinai spalvotas ir skonio, todėl ryškiausia spalva. Bet jūs taip pat galite pasidaryti savo namuose. Išbandykite mūsų naminį grenadino receptą, pagamintą iš granatų sėklų!
Sausaus ledo saugos patarimai
Sausas ledas nereikalauja vampyro bučinio kokteiliui: tačiau tai daro jį daug smagiau! Sausas ledas pirmą kartą gali bauginti, tačiau jis labai paprastas. Tiesiog atminkite šiuos saugos patarimus (arba skaitykite daugiau mano sauso ledo tvarkymo straipsnyje):
- Nelieskite sauso ledo plikomis rankomis. Sausas ledas yra kieta anglies dioksido forma, kuri susidaro žemiau 110 ° F temperatūroje. Tai gali suteikti jums šalčio, nes jis toks šaltas. Tvarkydami naudokite pirštines, ir naudokite žnyples, kad ją įmestumėte į gėrimus. Laikant jį daugiau nei 10 sekundžių, laikoma labai pavojinga.
- Negerkite sauso ledo. Pasakykite savo svečiams negerti sauso ledo! Ledo kubas nusėda iki gėrimo dugno ir turėtų dingti maždaug per 5 minutes. Galite techniškai išgerti gėrimo, nes sausas ledas yra apačioje: tiesiog įsitikinkite, kad neleiskite jam slysti į stiklo viršų.
Darbas su sausu ledu
Kur randate sausą ledą ir kaip su juo susitvarkyti, kai jį turėsite namuose? Čia yra keli patarimai, kaip padaryti vampyro bučinį:
- Prieš patiekdami nusipirkite sausą ledą nuo 1 iki 2 valandų. Dauguma maisto prekių parduotuvių parduoda ją dideliuose blokuose (čia yra parduotuvės ieškiklis.). Laikykite aušintuve su viršutine dalimi.
- Naudodamiesi saugiais „Google“ ir pirštinėmis, kelis kartus numeskite uždarytą maišą ant žemės, kad suskaidytumėte jį į didelius gabaliukus, tada naudokite atsuktuvą ar ledo pasirinkimą, kad suskaidytumėte jį į ½ colio iki 1 colio gabalų. Laikykite gabaliukus, suvyniotus į rankšluostį į aušintuvą su dangčiu, išjunkite: niekada į šaldiklį.


Sandėliavimo ir „Make-Ahead“ patarimai
Ar galite paruošti vampyrų bučinį į priekį? Taip ir ne. Aš nerekomenduoju viso kokteilio gaminti daugiau nei prieš 8 valandas, nes šviežios citrinos sultys laikui bėgant praranda ryškų skonį. Tačiau galite paruošti kelis elementus:
- Sumaišykite sausus ingredientus (cukraus ratlankiui) ir laikykite hermetiškame inde
- Išankstinis akinius ir leiskite jiems visiškai išdžiūti
- Išmatuokite ir sujunkite didelę degtinės, Chambordo ir grenadino partiją į indą; Laikykite šaldytuve, kol bus paruoštas purtyti
- Prieš patiekdami optimalų skonį, įpilkite spanguolių ir citrinų sulčių.
Dažnai užduodami klausimai
Nors „Chambord“ tikrai daro šį gėrimą ypatingą, jūs galite pakeisti kitą aviečių likerį. Skonis ir spalva gali būti šiek tiek skirtingi, tačiau jis vis tiek veiks. „Crème de Cassis“ („Blackcurrant“ likeris) yra dar viena galimybė, nors jis suteiks jums šiek tiek kitokį uogų skonio profilį.
Taip, tinkamai tvarkant. Naudokite pirštines ir žnyples, niekada nelieskite jos plikomis rankomis ir laukite, kol ledas prieš gėrimą visiškai ištirps. Ledas nusileidžia į dugną ir paprastai dingsta per 5 minutes. Galite vartoti gurkšnius, kol vis dar yra sauso ledo: tiesiog būkite atsargūs ir neleiskite kubui paslysti link jūsų burnos.
Žinoma! Cukraus ratlankis prideda šventinį prisilietimą ir suteikia gražų tekstūros kontrastą, tačiau jis yra visiškai neprivalomas. Aš kartais praleidžiu tai, kai noriu valymo, sudėtingesnio pristatymo.
Spausdinti
Vampyro bučinio kokteilis
„Vampire’s Kiss“ kokteilis yra kraujo raudona degtinė Martini su šmaikščiu posūkiu! Tai skaniai įspūdinga ir puikiai tinka vakarėliams.
- Prep laikas: 10 minučių
- Virkite laikas: 0 minučių
- Bendras laikas: 10 minučių
- Išeiga: 1 gerti 1x
- Kategorija: Gerti
- Metodas: Sukrėstas
- Virtuvė: Kokteiliai
- Dieta: Veganas
- 1 ½ uncijos degtinė
- 1 uncija* Chambord
- ½ uncijos 100% nesaldintų spanguolių sulčių (ne pasaldintos ar spanguolių sulčių kokteilis)
- ½ uncijos Šviežios citrinos sultys
- ½ uncijos Grenadinas
- Granuliuotas cukrus ir papildomas grenadinas, skirtas cukraus ratlankiui (pasirenkama)
- 1 mažas sauso ledo kubas, neprivalomas
- Paruoškite ratlankį: Į vieną plokštelę sudėkite granuliuotą cukrų į vieną sluoksnį. Kitoje plokštelėje įpilkite šiek tiek grenadino. Sukite stiklo kraštą grenadine, kol jis padės visą ratlankį. Tada su cukrumi panardinkite stiklinį kraštą į lėkštę, kad jį padengtumėte.
- Gaminkite gėrimą: Į kokteilių purtyklę įpilkite degtinės, chambordo, nesaldintų spanguolių sulčių, citrinos sulčių ir grenadino. Įpilkite 2 saujelės įprastų ledo kubelių ir purtykite iki šalto. Įmerkite gėrimą į paruoštą taurę.
- Sausą ledą suskaidykite į 1 colio gabaliukus (jei naudojate): Atlikite tai kuo arčiau laiko, kai patiekiate gėrimus, nors sausą ledą galite nusipirkti prieš kelias valandas. Pradėkite kelis kartus numesdami plastikinį maišelį su sausu ledu ant žemės, kad jis galėtų suskaidyti į didelius gabaliukus. Nepamirškite niekada liesti sauso ledo plikomis rankomis! Uždėkite akinius ir pirštines. Naudokite kaltą, kad sausas ledas suskaidytų į mažesnius gabalėlius, naudodami atsuktuvą ar ledo pasirinkimą. Idealus dydis yra nuo 1/2 colio iki 1 colio gabaliukų, kurie yra pakankamai dideli, kad galėtų nuskandinti iki gėrimo dugno, tačiau pakankamai mažas, kad per kelias minutes dingtų. Apvyniokite mažus gabaliukus į rankšluostį ir sudėkite juos į aušintuvą su viršuje, kol būsite pasiruošę patiekti gėrimus. Nedėkite sauso ledo į šaldiklį.
- Įpilkite sauso ledo: Naudodami žnyples (nelieskite sauso ledo!), Į stiklinę įpilkite 1/2 colio į 1 colio sauso ledo gabaliuką, kuris nuskendo į dugną ir iškart padarys rūkymo efektą. Ledo kubas išnyks maždaug per 5 minutes. Negerkite sauso ledo! Palaukite, kol kubas išnyks, prieš mėgaudamiesi gėrimu (arba galite išgerti gurkšnio su sausu ledu apačioje). Peržiūrėkite šias sauso ledo tvarkymo instrukcijas.
Pastabos
*Norėdami konvertuoti į šaukštus, 1 uncija = 2 šaukštai
** Sausas ledas yra daugelyje maisto prekių parduotuvių ir yra dideliame bloke. Pirkite keletą valandų prieš planuodami patiekti gėrimus (jis nėra laikomas šaldiklyje). Daugiau apie sauso ledo saugumą skaitykite čia.
Kiti Helovino gėrimai, kuriuos reikia išbandyti
Norite daugiau gėrimų su Helovino tema? Mes juos turime! Čia yra keletas geriausių Helovino kokteilių, kuriuos reikia išbandyti: