Šviežia vištiena užima vieną lyderiaujančių vietų ant Lietuvos gyventojų stalo. Jos populiarumas nestebina: vieni ją vertina dėl patrauklios kainos, kiti – dėl gausos maistinių savybių, puikiai tinkančių subalansuotai mitybai. Nors vištiena yra vienas pagrindinių kasdienių patiekalų ingredientų, ji lengvai gali tapti gurmaniškos ar net egzotiškos vakarienės pažiba. Tereikia patiekalus papildyti vos vienu ingredientu – ananasu. Prekybos tinklas „Lidl“ kviečia išbandyti net kelis egzotiškus ir nebrangius receptus, kurie kasdienę virtuvę nuspalvins naujais skoniais.
„Šviežios vištienos gaminių yra daugybė, o viščiukų broilerių vidinė filė – itin mėgstama pirkėjų. Šios rūšies mėsa yra mėgstama ne tik dėl savo palyginti žemos kainos, bet ir universalumo: ją galima panaudoti tiek tradiciniams, tiek ir nekasdieniams patiekalams paruošti. Be to, vištiena puikiai dera net ir su pačiais egzotiškiausiais vaisiais, pavyzdžiui, ananasais. Todėl su vos keliais ingredientais galima sukurti išskirtinio skonio vakarienę – dar ir už nedidelę kainą“, – sako „Lidl Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Lina Skersytė.
Ji atkreipia dėmesį, kad renkantis kokybišką šviežią mėsą, svarbu atkreipti dėmesį į natūralią spalvą, rinktis sandarią, nepažeistą pakuotę, kuri apsaugo nuo gedimo, bei ieškoti papildomus kokybės žymėjimus turinčių gaminių. Pavyzdžiui, „Lidl“ asortimente esančių mėsos gaminių kokybė yra papildomai tikrinama „Eurofins“ laboratorijose ir žymima atitinkamu ženklu.
Pikantiškoji Azija: vištiena su ananasais ir ryžiais
Vištiena – viena iš dažniausiai Azijos virtuvėje naudojamų mėsų. Ar tai būtų Tailandas, ar tolimoji Japonija, kone kiekvienoje šio regiono šalyje galima atrasti daugybę mėgstamų vištienos receptų. „Lidl“ virtuvės ekspertai kviečia išmėginti azijietišką vištieną, kuriai išskirtinio skonio suteiks gaivus ir pikantiškas vaisius – ananasas.
Jums reikės:
4 viščiukų broilerių vidinės filė gabalėlių
0,5 šviežio ananaso
1 svogūno
1 raudonosios paprikos
2 šaukštų sojų padažo
1 šaukšto pomidorų pastos
1 šaukštelio cukraus
Saulėgrąžų aliejaus kepimui
Druskos, pipirų pagal skonį
Virtų ryžių patiekimui
Paruošimas:
Vištieną supjaustykite mažais gabaliukais, apkepkite keptuvėje iki auksinės spalvos.
Kol vištiena kepa, kubeliais supjaustykite svogūną, o papriką – plonomis juostelėmis.
Išimkite vištieną, o toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūną ir papriką.
Pusę ananaso supjaustykite kubeliais ir sudėkite į keptuvę. Įpilkite sojų padažo, pomidorų pastos ir įberkite cukraus.
Kai padažas sutirštėja, grąžinkite vištieną ir pakepkite dar 5–10 min.
Paruoštą patiekalą patiekite su virtais ryžiais.
Sotesniems pietums: vištienos, saldžiųjų bulvių ir ananasų dubenėlis
Jei pietums ieškote įdomesnių patiekalų, išmėginkite vištienos dubenėlius – su ananasais ir saldžiosiomis bulvėmis. Sparčiai išpopuliarėję „bowlsai“ ne tik suteiks sotumo, bet ir įneš daugiau spalvų esant darganotam rudeniui.
Reikės:
2 viščiukų broilerių vidinės filė gabalėlių
0,25 ananaso
0,5 skardinės konservuotų kukurūzų
1 saldžiosios bulvės
2 šaukštų „Pilos“ graikiško jogurto
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio vištienos prieskonių
1 kuokšto lapinių salotų
Druskos, pipirų pagal skonį
Šlakelio citrinos sulčių
Paruošimas:
Vištieną apvoliokite vištienos prieskoniuose. Kepkite filė gabalėlius, kol jie taps auksinės spalvos.
Iškeptą vištieną supjaustykite kubeliais. Kubeliais taip pat supjaustykite ir ananasą bei saldžiąją bulvę. Bulvę pakepinkite ant keptuvės, kol kubeliai įgaus auksinę spalvą.
Į dubenėlį įdėkite graikiško jogurto, įpilkite alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
Kitame dubenyje sumaišykite iškeptą vištieną su ananasais, konservuotais kukurūzais, saldžiosios bulvės kubeliais ir padažu.
Jei reikia, įberkite dar druskos, pipirų.
Patiekite patiekalą su lapinėmis salotomis.
Egzotika namų virtuvėje: kepti vištienos ir ananasų iešmeliai
Ananaso prireiks ir kitam patiekalui, kuris turi ne mažiau egzotiškų skonių: tai – lengvai paruošiami kepti vištienos ir ananasų iešmeliai. Ananasų išskiriamos sultys vištienai suteikia lengvumo ir minkštumo, tad patiekalas – puikus lengvos vakarienės pasirinkimas.
Patiekalui reikės:
4 viščiukų broilerių vidinės filė gabalėlių
0,5 ananaso
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 šaukšto sojų padažo
1 šaukštelio medaus
Šlakelio citrinos sulčių
Pipirų, žiupsnelio česnako miltelių
Medinių iešmelių
Paruošimas:
Vištieną ir ananasus supjaustykite stambiais kubeliais.
Sumaišykite marinatą iš aliejaus, sojų padažo, medaus, citrinos sulčių ir prieskonių.
Sudėkite vištieną į marinatą ir laikykite šaldytuve bent 30 min.
Medinius iešmelius suvilgykite vandenyje: taip lengviau suversite mėsą.
Pakaitomis verkite ant medinių iešmelių vištienos ir ananasų gabalėlius.
Kepkite iešmelius orkaitėje 200 °C temperatūroje apie 20–25 min.
Iešmelius galite patiekti su virtais ryžiais, taip pat skanauti vienus.
Skanaus!
Gardūs, puikūs ir pigūs kokybiškos vištienos bei šviežių vaisių ir daržovių pasiūlymai pirkėjų laukia visose 82 „Lidl“ parduotuvėse 29 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje, Gargžduose, Molėtuose ir Jurbarke.
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai žiniasklaidai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
