Štai kaip pasigaminti Garintos morkos Ir per 10 minučių gaukite traškią tobulumą! Šis sveiko garnyro metodas sulaiko morkas saldžias ir gyvybingas su minimaliu aliejumi.

Ilgus metus maniau, kad garintos daržovės buvo pasmerktos, kad jos būtų minkštos ir be kvapi. Bet virkite juos teisingu būdu, ir jie pilna ryškaus, šviežio skonio!
Mano metodas garuose pagamintoms morkoms virti iki traškios švelnaus, tada prideda šviežias žoleles ir purškalą šviežių citrinos sulčių. Nors pakepintos morkos paprastai yra mano būdas virti šią daržovę, garuose naudojama mažiau aliejaus ir yra puikus pasirinkimas sveikai mitybai. Ir tai yra nepaprastai skanu!
Kaip garuoti morkas: pamoka
Garintos morkos yra greitos ir paprastos gaminti! Visas procesas trunka apie 10 minučių. Čia yra mano patarimai, kaip garuoti morkas:
Esminė įranga: Jums reikės garlaivio krepšelio ar garlaivio keptuvės, pavyzdžiui, šis sulankstomas nerūdijančio plieno garlaivio krepšelis, kuris telpa puodo viduje. Jie yra nebrangūs ir puikiai tinka visoms daržovėms. (Nuotraukos rodo mano garlaivio keptuvę, bet tai ta pati koncepcija.)
1 žingsnis: nulupkite ir supjaustykite morkas ant šališkumo.
Morkų, supjaustytų šališkumu, vaizdas yra gražus vaizdinis patrauklumas. Padarykite griežinėlius maždaug tokio paties storio, maždaug 1/4 colių griežinėliais, todėl jie virs tolygiai.
2 žingsnis: užvirkite vandenį.
Taisyklė, numeris vienas iš daržovių garuose, yra tokia: Pirmiausia užvirkite vandenį! Nemeskite morkų į garlaivį ir užvirkite vandenį. Vietoj to, prieš pridėdami daržoves, užvirsite vandenį puode ar puode. Jei turite garlaivio krepšį be rankenos, pridėkite jį prie puodo dabar. Vandens paviršius turėtų būti tiesiai po krepšiu.


3 žingsnis: Įpilkite morkų ir garų įpilkite 4–5 minutes, kol traškiai suminkštės.
Verdę įpilkite morkų (garlaivio krepšyje, jei jis turi rankeną), ir uždenkite puodą dangčiu. Tada garuokite maždaug 4–5 minutes, kol morkos bus tik traškios.
Štai svarbi dalis: skonio testas! Būtinai išbandykite gabalus šakute ir nuimkite nuo ugnies, kai jis tiesiog virtas jūsų skoniui. Nebijokite jų pervirti: niekam nepatinka švelnios morkos.
4 žingsnis: nusausinkite ir pagardinkite.
Atsargiai nuimkite morkas į dubenį, tada išmeskite prieskoniais. Šviežios žolelės suteikia geriausią skonį virtoms daržovėms. Tai ypač svarbu su garuose esančiomis daržovėmis, nes norėsite pridėti daug šviežio skonio. Įmaišykite alyvuogių aliejų ar sviestą: Jums reikės tik 1 šaukšto, kad patiekalas pridėtų šiek tiek turtingumo.


Geriausios žolelės garintoms morkoms
Šviežios žolelės yra būtinos puikiam skoniui šiose garintose morkose! Juos lengva rasti maisto prekių parduotuvėje ir smagu augti, kai tai sezonas (žiūrėkite, kaip auginti šviežias žoleles). Štai keletas, kuriuos rekomenduočiau:
- Čiobrelis: Solokų skonis gerai poros su morkomis, taigi tai yra mano geriausias pasirinkimas.
- Petražolės: Petražolių įkandimas taip pat yra puikios rungtynės.
- Česnakai: Česnakai prideda lengvą svogūnų-y vibe.
- Bazilikas: Pipirų bazilikas gerai veikia su saldžiomis morkomis!
- Raudonėlis: Panašus į čiobrelius, „Oegano“ yra dar vienas puikus pasirinkimas.
- Krapai: Krapai dažnai suporuojami su morkomis, nes jos yra tos pačios augalų šeimos dalis.
Kūrybiniai prieskonių idėjos
Šiame recepte yra daug daugiau būdų, kaip pagardinant garuotomis morkomis! Čia yra dar kelios idėjos, kaip pasukti ratus:
- Pabarstykite šviežiai tarkuotu parmezanu arba pecorino sūriu
- Įpilkite malto kmynų ir išspauskite kalkių sultis ar žievelę (pavyzdžiui, šias keptas morkas)
- Džiuginkite su balzamiko redukcija, kad būtų galima papildomai Zing
- Išmeskite su citrinos žieve
- Įmaišykite tarkuoto česnako užuominą (naudokite jį taupiai; šiek tiek nueina ilgą kelią)
- Viršuje su skrudintais migdolais
- Truputis ožkos sūrio ar feta viršuje


Saugoti ir pašildyti
Garintos morkos gerai laikosi hermetiškame talpykloje šaldytuve iki 4 dienų. Jie yra skanūs šaltai, pridedami prie salotų (pvz., „Quinoa“ salotų ar „Farro“ salotų) arba pašildomi kaip greita.
Norėdami pakartotinai pašildyti, mikrobangų krosnelė veikia arba galite švelniai pašildyti keptuvėje su mažu sviestu ar alyvuogių aliejumi.
Daugiau garintų daržovių išbandyti
Jei jums patinka gaminti garintas daržoves, čia yra dar keli mėgstami receptai, kuriuos rekomenduočiau:
Dietinės pastabos
Šis garintų morkų receptas yra vegetariškas, veganiškas, augalų, be pieno ir be glitimo.
Dažnai užduodami klausimai
Išbandykite juos šakute 4 minučių ženklu. Jie turėtų būti pakankamai švelnūs, kad lengvai pradėtų, tačiau vis tiek turi šiek tiek tvirtumo. Skonio tikrinimas yra geriausias jūsų vadovas!
Absoliučiai! Kūdikių morkos (arba kūdikio supjaustytos morkos) veikia puikiai. Jie gali virti šiek tiek greičiau, todėl pradėkite tikrinti per 3 minutes.
Ne, aš nepridedu druskos į vandenį. Morkoms pagardinant yra veiksmingiau, kai garuos, kai jos iš tikrųjų gali absorbuoti skonį.
Taip, nors jos gali tapti minkštesnės nei šviežios morkos. Sumažinkite virimo laiką iki 2–3 minučių, nes jie jau iš dalies virti nuo blanšingo prieš užšaldydami.
Garinimas palaiko morkas virš vandens, išsaugant daugiau maistinių medžiagų. Bet mano tobulos virtos morkos taip pat skanios: jos tiesiog turi šiek tiek kitokią tekstūrą.
Spausdinti
Lengvos garintos morkos
Garintos morkos yra šviežias ir lengvas garnyras, kuris skamba skoniu! Čia yra mokymas, kaip išgainti šią sveiką oranžinę daržovę.
- Prep laikas: 5 minutės
- Virkite laikas: 5 minutės
- Bendras laikas: 10 minučių
- Išeiga: 4 1x
- Kategorija: Šoninis patiekalas
- Metodas: Garintas
- Virtuvė: Amerikos
- Dieta: Veganas
- 8 vidutinės morkos (1 svaras)
- 1 šaukštas alyvuogių aliejus (arba sviestas)
- ¼ šaukštelio plius 1 žiupsnelis košerinio druskos
- 1 šaukštas Smulkintas šviežias čiobrelis (mes naudojome čiobrelius ir petražoles)
- 2 Citrinų pleištai
- Morkas nulupkite ir supjaustykite į 1/4 colių skilteles ant paklaidos (įstrižai).
- Įdėkite apie 1 colio vandens puode ar puode. Jei naudojate garlaivio krepšį be rankenos, įpilkite jį į puodą dabar: vandens paviršius turėtų būti tiesiai po krepšiu. Užvirkite vandenį.
- Verdę įpilkite morkų (garlaivio krepšyje, jei jis turi rankeną). Garuokite dangtį, kol tik suminkštės, maždaug 4–5 minutes. Skonio testas su šakute, kad būtų galima įvertinti puikumą.
- Atsargiai nuimkite daržoves į dubenį. Mėtykite alyvuogių aliejumi, košerine druska ir šviežiomis žolelėmis. Spritz su sultimis iš 2 citrinų pleištų (jei naudojate).
Kiti būdai mėgautis morkomis
Yra tiek daug skanių morkų receptų, kuriais galima mėgautis visomis šios sveikos daržovių maistinėmis medžiagomis!
Šios morkų bulvytės kepamos ir pagardinamos rančos prieskoniais: visa mano šeima jas myli. Norėdami gauti ką nors šviežio, išbandykite šias paprastas morkų salotas – aštrų vinaigrette.
Niekas nepralenkia dubenėlio morkų imbiero sriubos ar paprastos morkų sriubos. Abu dubenyje yra paguodos ir skonio kaip saulės.
Norėdami gauti ką nors išskirtinio, išbandykite mano medaus glazūruotas morkas ar skrudintus brokolius ir morkas. Ir jei jūs ieškote gėrimo, išbandykite mano morkų sultis ar morkų kokteilį!
Be to, čia yra mano „Morkų 101“ vadovas, kad sužinotumėte daugiau apie šią oranžinę šaknies daržovę.