Kauno „Spurginė“ – legenda, gyvuojanti jau 46 metus. Šįkart Orijus Gasanovas, keliaujantis po Lietuvą ir ragaudamas tradicinius šalies patiekalus, kartu su Kornelija Balčiūnaite, buvusia krepšininke ir maisto tinklaraštininke, aplankė šią garsią vietą. O. Gasanovas teigė, kad Kauno „Spurginė“ neabejotinai patektų į jo TOP 10 vietų, kur galima skaniai pavalgyti.
„Spurginės“ direktorė Milda, dirbanti čia nuo pat įkūrimo, pasidalijo, kad populiarumo paslaptis – nepakeista receptūra nuo sovietinių laikų. Ji pasakojo, kad klientai vertina tradicijas, o tarp lankytojų galima sutikti ne tik senjorus, bet ir tuos, kurie čia lankėsi vaikystėje, o dabar atsiveda savo anūkus ir proanūkius. Anot Mildos, populiariausios spurgos – su džemu ir varškės įdaru.
O. Gasanovas ir K. Balčiūnaitė atvyko stebėti, kaip gaminamos legendinės spurgos su džemu. O. Gasanovas pabrėžė, kad „Spurginėje“ visada galima gauti šviežių spurgų, nes jos iškepa ir iškart išparduodamos. Ironiška, tačiau Kornelija, gyvenanti Kaune nuo studijų laikų, čia lankėsi vos kartą. Orijus, priešingai, būdamas Kaune, visada stengiasi užsukti į „Spurginę“. Paragavusi spurgą, Kornelija patvirtino, kad ji tikrai skani.
Laidą „Orijaus GASTROlės Lietuvoje“ apie Kauno „Spurginę“ galite peržiūrėti internete.