Sausainio tekstūra ir skonis su batonėlio paprastumu? Kalbėkite apie tobulą desertą! Pristatome: spanguolių apelsinų sausainių batonėliai!
Šiuose kramtomuose, sviestiniuose sausainių batonėliuose gausu aštraus apelsinų skonio ir aštrių spanguolių. Jūsų naujas skanėstas laukia tik 1 dubuo ir 8 ingredientai reikalingas! Ar minėjome, kad jie veganas ir be glitimo? Niekas kitas neturi žinoti. Pradėkime kepti!

Jei gaminote mūsų šokoladinius sausainių batonėlius, jau 90% žinote, kaip tiksliai padaryti šį rudens įkvėptą posūkį! Pirmiausia gaminame tam tikrus „linų kiaušinius“, bet vietoj linų sėmenų miltų maišymo su vandeniu, skysčiui naudojame apelsinų sultis. Tai ir gausus apelsinų žievelės kiekis užtikrina ryškiai oranžinio skonio!
Dėl likusių šlapių ingredientų turime keletą sausainių klasikų: rudojo cukraus, vanilės ekstrakto ir lydyto (veganiško) sviesto. Viskas susidėlioja įmaišius 1 dubuo!

Toliau pridedame savo eiti į miltų mišinio be glitimo, kuris pranoksta bet kokį parduotuvėje pirktą mišinį, su kuriuo susidūrėme. Tačiau jei nenorite jo gaminti, galite naudoti parduotuvėje įsigytą mišinį su panašiais ingredientais, reguliuodami miltų kiekį, kad būtų atsižvelgta į skirtingą sugeriamumo lygį.
Galutiniai ingredientai yra kepimo milteliai, kad būtų šiek tiek purumo, druska suteikia skonį ir džiovintos spanguolės, kad būtų aitraus ir saldus gėris.

Tešlą įspauskite į kepimo popieriumi išklotą skardą, kepkite iki auksinės spalvos ir jau (beveik) sausainių batonėlis!

Iškepus batonėliams geriausia leisti bent 20 minučių pailsėti kambario temperatūroje prieš pjaustant. Tai padeda jiems sutvirtinti ir išlaikyti formą. Bet jei tu privalo išbandykite juos anksčiau, mes negalime jūsų kaltinti. Aromatas yra nenugalimas!

Tikimės, kad jums patiks šie sausainių batonėliai! Jie yra:
Kramtomas
Sviestinis
Tobulai saldus
Oranžinės spalvos
Veganiškas + be glitimo
IR TAIP lengva pagaminti!
Šie batonėliai puikiai tinka atsinešti į rudens susibūrimus, išpūsti bet kuriuo metu, kai užklumpa sausainis, ir pasidalyti su veganiškais / be glitimo artimaisiais arba visais, kurie mėgsta spanguolių ir apelsinų skonio derinį.
Daugiau spanguolių apelsinų skanėstų
Jei išbandysite šį receptą, praneškite mums! Palikite komentarą, įvertinkite ir nepamirškite pažymėti nuotraukos @minimalistinis kepėjas Instagrame. Į sveikatą, draugai!

Porcijos 16 (Barai)
- 1 Valg linų sėmenų miltai
- 2 ½ Valg apelsinų sultys
- 1 Valg apelsino žievelės
- 1 šaukštelis vanilės ekstraktas (neprivaloma)
- 3/4 puodelis supakuotas rudojo cukraus
- 1/2 puodelis lydytas veganiškas sviestas (naudojome sūdytą Miyoko // tiktų ir pieno sviestas)
- 1 ⅓ puodeliai MB 1:1 GF mišinys (arba kitas miltų mišinys be glitimo arba universalūs miltai*)
- 3/4 šaukštelis kepimo milteliai
- 1/2 šaukštelis jūros druska
- 1/2 puodelis džiovintų spanguolių (arba džiovintų vyšnių)
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių F (176 C) ir išklokite 8 × 8 colių kepimo skardą pergamentiniu popieriumi. Atidėkite į šalį.
-
Į vidutinį maišymo dubenį įpilkite linų sėmenų miltų, apelsinų sulčių, apelsino žievelės ir vanilės ekstrakto (nebūtina). Leiskite sustingti 5 minutes (panašiai kaip gaminant linų kiaušinį). Tada suberkite rudąjį cukrų ir lydytą veganų sviestą. Gerai išplakite, kad susimaišytų – mišinys turi tapti vientisas.
-
Tada įmaišykite miltų mišinį be glitimo, kepimo miltelius ir jūros druską. Galiausiai įmaišykite džiovintas spanguoles, kol tik susimaišys.
-
Supilkite mišinį į išklotą kepimo skardą ir kepkite 25-28 minutes, kol kraštai taps auksinės rudos spalvos, o vidurys – auksinės spalvos. Leiskite atvėsti kambario temperatūroje bent 20 minučių prieš supjaustydami batonėlius. Kuo ilgiau jie sėdės, tuo geriau išlaikys savo formą!
-
Leiskite visiškai atvėsti prieš laikydami sandariame inde kambario temperatūroje iki 3-4 dienų arba šaldiklyje iki 1 mėnesio.
*Jei ne be glitimo, galite pabandyti naudoti universalius miltus. Jums gali ir neprireikti gana tiek pat. Praneškite mums komentaruose, jei išbandysite!
* Informacija apie mitybą yra apytikslis įvertinimas, apskaičiuotas be pasirenkamų ingredientų.
Patiekimas: 1 baras Kalorijos: 149 Angliavandeniai: 25.4 g Baltymai: 0.5 g Riebalai: 5.4 g Sotieji riebalai: 4 g Polinesotieji riebalai: 0.1 g Mononesotieji riebalai: 0,05 g Trans riebalai: 0 g Cholesterolis: 0 mg Natris: 137 mg Kalis: 51 mg Pluoštas: 0.8 g Cukrus: 13.9 g Vitaminas A: 1.4 TV Vitaminas C: 1.3 mg Kalcis: 27 mg Geležis: 0.5 mg

