Tai lengva Naminis teriyaki padažas Receptas pagaminti trunka tik 5 minutes ir neturi rafinuoto cukraus ar konservantų! Niekada daugiau nepirksite teriyaki padažo.

Ar kada nors pagaminote naminį Teriyaki padažą? Kai Alexas ir aš prieš kelerius metus sukūrėme šį receptą, mūsų pasauliai pasikeičia. Mūsų naminis „Teriyaki“ padažas užtrunka tik 5 minutes ir yra rimtai geras. Jis skonis geriau nei parduotuvėje pirktas teriyaki padažas ir neturi nė vieno iš pridėtos druskos, cukraus ir konservantų. Taip pat nėra rafinuoto cukraus!
Mes distiliavome teriyaki padažą prie pagrindinių jo komponentų, tačiau skonis vis dar yra Taigi Gerai tik su keliais ingredientais. Vienas iš mano draugų man pasakė, kad ji kas savaitę gamina jautieną ir brokolius, ir tai taip pat puikiai tinka a tofu maišo kepti arba Teriyaki lašiša!
Iš kur kilo Teriyaki padažas?
Teriyaki kilęs iš Japonijos, tačiau Japonijoje tai iš tikrųjų reiškia a metodas Virimo gaminimas: kepant maistą kepant sojos, mirin ir cukraus mišinyje. Patiekalas, pavyzdžiui, vištienos teriyaki, iš tikrųjų yra labiau amerikietiškas maistas, o ne japonas!
Manoma, kad teriyaki padažas yra iš Japonijos imigrantų, kurie apsigyveno Havajuose. Jie sukūrė marinatą, naudodami vietinius produktus, tokius kaip ananasų sultys, sumaišytos su sojos padažu. Tai galiausiai virto tuo, ką šiandien vadiname Teriyaki padažu. Taigi esmė: „Teriyaki“ padažas turi japonų šaknis, tačiau tai daugiau amerikiečių kūrinys nei autentiškas japonų kalba.
Kaip gaminti naminį Teriyaki padažą
Gaminti naminį „Teriyaki“ padažą yra tikrai lengva: ir šiame recepte mes jį darėme dar paprasčiau, distiliuodami jį prie pagrindinių komponentų. Mūsų recepte naudojamas tik sojos padažas, ryžių vyno actas ir klevų sirupas.
Naudojimas klevų sirupu reiškia, kad jis neturi rafinuoto cukraus ir yra natūraliai saldus, o tai yra premija! Sojos padažo lygis taip pat yra tobulas: jis yra tik pakankamai sūrus, bet ne per sūrus.
Šildysite ingredientus, tada sumaišysite a kukurūzų krakmolo srutosdėl to jis yra storas ir blizgus. Padažas gali būti pagamintas maždaug per 5 minutes, todėl mes niekada daugiau neperka teriyaki padažo!
Kaip pažymėta recepte, kai jis vėsina, padažas tampa labai storas. Jums gali būti, kad reikia sumaišyti labai nedidelį kiekį šilto vandens, kad jis padidėtų šiek tiek plonesnėje konsistencijoje.




Dietinės pastabos
Šis lengvas naminis „Teriyaki“ padažo receptas yra vegetariškas, veganiškas, be glitimo (su Tamari), augalų pagrindu, be pieno, rafinuoto cukraus ir natūraliai saldus.
Spausdinti
Naminis teriyaki padažas
Šis lengvas naminis „Teriyaki“ padažo receptas užtrunka tik 5 minutes ir neturi rafinuoto cukraus ar konservantų! Niekada daugiau nepirksite teriyaki padažo.
- Prep laikas: 1 minutės
- Virkite laikas: 4 minutės
- Bendras laikas: 5 minutės
- Išeiga: Apie 1 puodelis 1x
- Kategorija: Padažas
- Metodas: Viryklės
- Virtuvė: Japonijos amerikietis
- ¼ puodelio Reguliarus sojos padažas (arba pakeiskite „Tamari“ arba „Coconut Aminos“)
- ¼ puodelio Klevo sirupas
- 2 šaukštai Ryžių actas
- 1 ½ šaukšto kukurūzų krakmolas
- ½ puodelio vanduo
- Naminiam „Teriyaki“ padažui: vidutiniame puode sudėkite sojos padažą, klevų sirupą ir ryžių vyno actą ir nustatykite ant vidutinės ugnies.
- Mažame dubenyje sumaišykite kukurūzų krakmolą su vandeniu ir plakite, kol ištirps. Į puodą įpilkite kukurūzų krakmolo mišinio.
- Kelias minutes įkaitinkite padažą, nuolat plakdami, kol jis taps labai storas, lygus ir blizgus. Išimkite padažą į dubenį ir atvėsinkite padažą, kol pagaminsite likusį receptą. (Taip pat galite pasigaminti teriyaki iš anksto ir šaldytuve iki patiekimo.) Jei po aušinimo padažas tampa per storas, po truputį įpilkite labai nedidelio kiekio šilto vandens, kad grįžtumėte prie norimos konsistencijos.
Kiti naminių padažų receptai, kuriuos reikia išbandyti
Naminiai padažai yra geriausi! Čia yra dar keli mūsų esminiai padažo receptai: