Šie traškūs Oro kepsnys Morkų bulvytės ruošiasi tapti jūsų nauja apsėsta! Paruošti vos per 15 minučių, jie yra linksma sveiko garnyro alternatyva prancūziškoms bulvytėms.
Aš turiu prisipažinimą: šios oro kepyklos morkų bulvytės užėmė mūsų pietų stalą. Šis receptas atsirado tada, kai vienas iš mūsų skaitytojų paklausė, ar mūsų populiarus keptas Morkų bulvytės dirbtų „Air Fryer“ – pavyzdžiui, puikus klausimas!
Taip, tai, kas prasidėjo kaip skaitytojų prašymas, tapo labiausiai prašomu garniu mūsų namuose. Mano draugas netgi vadina šiuos „gamtos multivitaminą kepti“! Štai kas juos daro nenugalimą:
- Vaikas patvirtintas: Net vegetariškos neapykantos mėgsta tai
- Traški išorė, švelni viduje: Oro kepiklis sukuria tobulą tekstūrą
- Nereikia giliai kepti: Visas traškumas su dalimi aliejaus
- Paruošta per 15 minučių: Greičiau nei šildant šaldytas bulvytes
Neseniai jas pasidalinome „Instagram“ su šauniu „Ranch Aioli“ panardinimu ir skaitytojams tai patiko – saugokite abu receptus!
⭐ „Air Fryer“ rekomendacija: Mes naudojame Ši didelė oro keptuvėkuriame yra krepšelis, leidžiantis iškepti didesnius kiekius vienu metu. Galite naudoti lengvesnius receptus, pavyzdžiui, Oro keptuvės vištienaAr Oro keptuvės šparagaiir mūsų mėgstamiausia greita vakarienė –Oro kepsnys taquitos!
Kelios šio recepto paslaptys
Čia yra keletas patarimų, į kuriuos reikia atsižvelgti prieš pradedant receptą:
- Pasirinkite tinkamas morkas. Man labiau patinka ekologiškos morkos, kai įmanoma, ne tik dėl sveikatos priežasčių, bet ir todėl, kad jos paprastai būna saldesnės. Venkite kūdikių morkų – jos iš tikrųjų buvo nugrimzdę iš didesnių morkų ir jiems trūksta natūralaus saldumo. Ieškokite tvirtų, ryškiai oranžinių ir mažiausiai 1 colio skersmens morkų, esančių storame gale.
- Naudokite kukurūzų krakmolą. Tik 1 šaukštas sukuria traškią dangą, kuri konkuruoja su bet kokiu keptu keptuvu. Tai atradau atsitiktinai, kai bandžiau atkurti restorano stiliaus saldžiųjų bulvių bulvytes. Kukurūzų krakmolas sugeria drėgmę ir sukuria mažus traškius gabaliukus visame paviršiuje.
- Išbandykite rančos prieskonių mišinį. Tai neprivaloma, tačiau česnakų miltelių svogūnų galia ir džiovinti krapai prideda įdomų elementą šioms bulvytėms!
Kaip pasigaminti oro keptuvių morkų bulvytės
1. Morkas supjaustykite keptuvėmis.
Pirmiausia visiškai nulupkite morkas. Tada – ir tai yra svarbiausia – juos išjunkite. Nupjaukite 3/8 colių griežinėlius, kad sukurtumėte stačiakampę dėžutės formą, tada į ilgas kepimo formas. Pabandykite juos kuo tolygiau supjaustyti.
2. Mėtykite alyvuogių aliejumi ir prieskoniais.
Pirmiausia įmeskite morkų bulvytes į didelį dubenį su alyvuogių aliejumi, tada įpilkite prieskonių mišinio. Įsitikinkite, kad kiekvienas Fry yra gerai padengtas. Aliejus padeda prieskoniams prilipti ir skatinti rudą.
3. Kepkite orą nuo 10 iki 12 minučių, vieną kartą drebėdami.
Virkite 5 minutes, tada energingai purtykite krepšį. Tai neleidžia prilipti ir užtikrina net virimą. Virkite dar 5-7 minutes, kol jie bus auksiniai ir traškūs. Jūs žinosite, kad jie yra daromi, kai jie paruduos ir šiek tiek susitraukia.
Panardinimo padažo idėjos
Nors bulvytės yra nuostabios savaime, aš sukūriau linksmą „Cool Ranch Aioli“, kuris perkelia juos į kitą lygį! Aš sukūriau šį panardinimą bandydamas užfiksuoti tą nenugalimą rančos skonį, neskandydamas morkų bulvyčių sunkių padažų. Graikiško jogurto ir majonezo derinys suteikia jums tangą ir turtingumą, o marinatų sūrymas prideda ryškų pop.
Yra daugybė kitų „Fry“ panardinimo padažo idėjų: pabandykite česnako aioliAr Tarragon Aioliarba kalendros padažas (be pieno).
Tarnaujantys pasiūlymai
Šios morkų bulvytės tapo mūsų garnyru tiek daug patiekalų:
- Burgerio naktis: Jie lengvesni nei įprastos bulvytės, tačiau vis tiek patenkina tą potraukį
- Ant grotelių kepta vištiena: Saldumas papildo Ant grotelių kepta vištiena Puikiai
- Žuvų tacos: Jie daro spalvingą, traškų kontrastą Žuvų tacos
- Veggie dubenys: Pridėkite baltymų ir medžiagų prie bet kurio grūdų dubuo arba Galios dubuo
Keletas skonio variantų
Įvaldžius pagrindinį receptą, galimybės yra begalinės:
Aštrios Sriracha bulvytės: Įpilkite Cayenne prie prieskonių mišinio ir pasiukite su Sriracha Mayo
Parmezano žolė: Išmeskite karštas bulvytes su tarkuotu parmezanu ir smulkiai supjaustytomis šviežiomis žolelėmis, tokiomis kaip bazilikas, čiobreliai ar šviežia rozmarinas
Viskas bagelis: Pakeiskite prieskonių mišinį pabarstykite viską
Saugoti likusius ir pašildyti patarimus
Morkų bulvytės geriausia valgyti iškart – traškumas pradeda blėsti maždaug po 10 minučių. Bet jei jūs turėsite likusius, laikykite juos hermetiškame inde šaldytuve iki 3 dienų.
Norėdami pakartotinai pašildyti, kelioms minutėms juoskite atgal į oro keptuvę 350 ° F temperatūroje. Jie nebus tokie traškūs kaip švieži, tačiau jie vis tiek bus skanūs.
Dietinės pastabos
Šios oro kepyklos morkų bulvytės yra vegetariškos, veganiškos, augalinės, be pieno ir be glitimo.
Dažnai užduodami klausimai
Taip! Kepkite 425 ° F temperatūroje 20–25 minutes, perbraukdami pusiaukelėje. Eikite į mūsų originalą Morkų bulvyčių receptas.
Jie per maži ir nesuteiks jums tokios kepimo patirties. Laikykitės visų morkų.
Morkas galite supjaustyti iki 24 valandų į priekį. Laikykite vandenyje šaldytuve, tada prieš virimą kruopščiai išdžiovinkite.
Virkite partijomis! Baigę bulvytes šiltas 200 ° F krosnyje, kol kepate likusius.
Išbandykite itališkus prieskonius, rančos prieskonius ar net tik česnako ir svogūnų miltelius
Spausdinti
Oro kepsnys Morkų bulvytės
Šios traškios oro kepsninės morkos bulvytės netrukus taps jūsų nauja apsėsta! Paruošti vos per 15 minučių, jie yra linksma sveiko garnyro alternatyva prancūziškoms bulvytėms.
- Prep laikas: 10 minučių
- Virkite laikas: 10 minučių
- Bendras laikas: 20 minučių
- Išeiga: 4 1x
- Kategorija: Šoninis patiekalas
- Metodas: Oro kepsnys
- Virtuvė: Daržovės
- Dieta: Vegetariškas
Morkų bulvytėms
- 1 1/2 svarų morkos, vidutinės ar didelės
- ¾ šaukštelio česnako milteliai
- ½ šaukštelio Džiovinti krapai
- ¼ šaukštelio svogūnų milteliai
- ¾ šaukštelio košerinė druska
- 1 ½ šaukšto kukurūzų krakmolas
- 1 šaukštas alyvuogių aliejus
- Smulkiai supjaustytos šviežios petražolių, skirtų garnyrui (neprivaloma)
„Cool Ranch Aioli“ (neprivaloma):
- ¼ puodelio Graikų jogurtas
- ¼ puodelio majonezas
- 1 Pabarstykite džiovintus krapus
- 1 į 2 šaukšteliai marinuoti marinuoti sūrymą arba citrinų sultis
- 1 Prispauskite košerinį druską
- Šviežios maltos juodųjų pipirų pagal skonį
- Nulupkite morkas. Morkas supjaustykite plonomis bulvytėmis: nukirpkite galus, tada kvaduokite iš kiekvienos pusės, kad padarytumėte stačiakampę dėžutės formą. Supjaustykite į 3/8 colių pločio skilteles, tada supjaustykite griežinėliais į juosteles.
- Įkaitinkite oro keptuvę nuo 5 minučių iki 390 ° F.
- Įdėkite bulvytes į didelį dubenį. Mažame dubenyje sumaišykite česnako miltelius, svogūnų miltelius, džiovintus krapus, džiovintas petražoles, druską ir kukurūzų krakmolą. Morkas lašinkite alyvuogių aliejumi, tada įpilkite prieskonių ir kukurūzų krakmolo. Kruopščiai išmaišykite, kad sujungtumėte.
- Virkite 5 minutes, tada suplakite ir virkite dar 5–7 minutes, kol traškiai.
- Tuo tarpu, jei norite, sujunkite „Cool Ranch Aioli“ ingredientus. Kai bulvytės bus padarytos, nedelsdami patiekite su aioli. (Bulvytės geriausios yra tiesiai iš krosnies; sėdint jos tampa švelnesnės.)
Pastabos
Jei norite, rančos prieskonius galite praleisti morkose ir tiesiog naudoti česnako miltelius.
Morkų bulvytės geriausia valgyti iškart – traškumas pradeda blėsti maždaug po 10 minučių. Bet jei jūs turėsite likusius, laikykite juos hermetiškame inde šaldytuve iki 3 dienų. Norėdami pakartotinai pašildyti, kelioms minutėms juoskite atgal į oro keptuvę 350 ° F temperatūroje. Jie nebus tokie traškūs kaip švieži, tačiau jie vis tiek bus skanūs.