Kauno širdyje, Laisvės alėjoje 34, duris atvėrė kepyklėlė „Pinavija“, jau daugiau nei 15 metų džiuginanti Vilniaus gyventojus. Ši kepykla į Kauną atneša ne tik nepakartojamo skonio gaminius, bet ir gilią pagarbą tradicijoms, šviežumui bei rankų darbo meistrystei. Kasdien kepami, senovinių receptų įkvėpti tortai ir kiti skanėstai, greitai užkariauja kokybę vertinančių kauniečių širdis.
„Jau seniai norėjome įsikurti Kaune, nuolat sulaukdavome kvietimų iš pačių kauniečių, tačiau vis negalėjome rasti tinkamos vietos. Kai pamatėme šias patalpas, ko gero, gražiausioje miesto vietoje, iškart įsimylėjome ir nusprendėme – čia bus „Pinavija“. Po pirmojo mėnesio galiu drąsiai teigti, kad Kaunas buvo geriausias sprendimas pastaraisiais metais. Kauniečiai yra nepaprastai šilti ir nuoširdūs žmonės. Jie labai vertina ir supranta tikrą kokybę. O labiausiai džiugina, kad daugelis mus pasitinka su žodžiais: „Pagaliau!“. Esu tiesiog sužavėta šiuo miestu“, – entuziastingai pasakoja kepyklėlės vadovė Indrė.
„Pinavija“ išsiskiria ne tik savo skoniais, bet ir gaminių šviežumu bei natūralumu. Kepiniuose nenaudojami jokie dirbtiniai priedai ar pakaitalai – viskas gaminama tik iš vietinių, mūsų regionui būdingų produktų: natūralaus sviesto, medaus ir Lietuvos ūkiuose užaugintos mėsos, daržovių bei kitų gėrybių. Visi „Pinavija“ gaminiai sukurti taip, kad primintų mamos ar močiutės su meile keptus skanėstus. Gaminama tik šviežiai – tik tai dienai. Tad, kad ir ką pasirinktumėte, jūsų gardumynai kepyklos lentynas pasiekia tą patį rytą.
Neabejotina kepyklėlės pažiba – legendinis smetoniškas „Napoleonas“. Šis tortas gaminamas pagal tą patį autentišką receptą jau daugiau nei 15 metų, o jį kepa ta pati konditerijos meistrė, kaip ir pirmąją „Pinavija“ dieną.
„Gaminame pagal originalų receptą, naudojame tikrą sviestą, pertepame mūsų pačių virta spanguolių uogiene ir konjaku. Viskas ruošiama tik rankomis, su didele meile ir atidumu“, – atskleidžia Indrė.
Be šio klasikinio deserto, kepyklėlėje visuomet galima rasti ir kitą „Pinavija“ hitą – purų, lengvą medaus tortą, gaminamą su natūralia grietine ir tikru naminiu medumi. Kepykla griežtai laikosi principo nenaudoti jokių šaldytų produktų.
Ne mažiau populiarūs ir gardūs kepyklėlės kibinai. Jau daugiau nei dešimtmetį kasdien iškepama šimtai šių gardžių pyragėlių.
„Mūsų kibinai šiek tiek skiriasi nuo to, prie ko yra įpratęs Kaunas. Mes naudojame sviestinę tešlą, pagamintą iš tikro lietuviško sviesto. Įdarui renkamės Lietuvos ūkininkų užaugintą mėsą. Populiariausi yra kibinai su ėriena ir vištiena. Kaip ir visi mūsų gaminiai, kiekvienas kibinas yra rankų darbo. Kasdien kruopščiai paruošiame apie 350 vienetų“, – teigia „Pinavija“ įkūrėja.
Prie kibinų ar kitų kepinių lankytojai gali užsisakyti ir ekologiško vištienos sultinio, kuris „Pinavija“ virtuvėje Vilniuje verdamas net 16 valandų – per visą naktį. Be to, kepyklėlės asortimentas nuolat kinta priklausomai nuo sezono, tad čia visada galima atrasti naujų, šviežių gaminių. Be jau minėtų skanėstų, kasdien galima mėgautis įvairiais saldžiais pyragėliais, kruasanais, duona, beigeliais, saldžiomis ir nesaldžiomis tartomis, o savaitgaliais – įdarytais beigeliais bei nesaldžiais pyragais.
Kepyklėlės interjeras taip pat įkvėptas tarpukario tradicijų. „Siekėme, kad viskas – nuo baldų iki šviestuvų – atspindėtų tą žavią tarpukario modernizmo atmosferą, būdingą Kaunui. Džiaugiamės, kad kauniečiai tai pastebi ir vertina“, – sako Indrė.
Naujoji kepyklėlė ir arbatinė Kaune veikia kasdien nuo 9 iki 20 val., adresu Laisvės al. 34. Mėgstamais skanėstais galima mėgautis kavinės viduje, pasiimti išsinešimui arba užsisakyti iš anksto savo šventėms bei kitoms progoms. Daugiau informacijos apie „Pinavija“ galite rasti jų profiliuose „Facebook“ ir „Instagram“.