Kaune, Laisvės alėjoje, duris atvėrė pasaulyje pripažinta picerija „Pizza Verde”. Tai jau antroji šio tinklo vieta Kaune ir šeštoji Lietuvoje. Pirmoji picerija Kaune veikia V. Krėvės prospekte ir jau daugiau nei penkerius metus džiugina lankytojus autentišku neapolietišku skoniu.
**Pasaulinis pripažinimas – tarp geriausiųjų!**
„Pizza Verde“ įtraukta į prestižinį „50 Top World Artisan Pizza Chains 2024“ sąrašą, kuriame vertinami geriausi pasaulio amatininkų picerijų tinklai. Tarptautinis gidas atlieka griežtą ir objektyvų vertinimą. Anoniminiai inspektoriai apsilanko picerijose ir vertina ne tik picos skonį bei ingredientų kokybę, bet ir ar visose tinklo vietose išlaikomas aukštas lygis.
Picerijos įkūrėjai teigia, kad atidarydami „Pizza Verde“ Lietuvoje, jie siekė atvežti tikrą, autentišką Neapolio picą. Prieš atidarant piceriją, jie gyveno Neapolyje, mokėsi iš geriausių meistrų ir įsitikino, kad pica gali būti sveikas patiekalas – natūralus, kokybiškas ir lengvas, jei gaminamas iš kokybiškų produktų.
Neapolietiška pica – tai daugiau nei tik patiekalas, tai trijų šimtmečių tradicija, gimusi Neapolio gatvėse. Ji išsiskiria minkšta, pūsta pluta su šiek tiek apskrudusiais krašteliais, kurie susidaro kepant aukštoje temperatūroje. Neapolietiškos picos gamybos procesas yra įtrauktas į UNESCO pasaulio kultūros paveldą, todėl jai galioja griežti reikalavimai, kurių laikosi ir „Pizza Verde”.
**Ilgai brandinta tešla – kokybės garantas**
„Pizza Verde“ picerijoje tešla brandinama ilgiau nei 14 valandų. Tai leidžia organizmui efektyviau suskaidyti glitimą, todėl pica tampa lengvai virškinamu patiekalu. Picų kepimui naudojami tikri itališki miltai be jokių priedų. Picos kepamos 450-500 laipsnių temperatūroje, kad padas būtų traškus, o vidus – minkštas.
**Tikri, sveiki ir kokybiški ingredientai – be kompromisų**
„Pizza Verde“ komanda kasmet dalyvauja parodose Italijoje, ieškodama ne tik geriausių receptų, bet ir aukščiausios kokybės ingredientų. Visi produktai yra 100 proc. itališki, be konservantų ar nenatūralių priedų. Kiekvienas ingredientas atrenkamas kruopščiai, siekiant nepriekaištingo skonio ir bendradarbiaujant su tiekėjais, kurie puoselėja tas pačias vertybes.
Picų gamybai naudojami itališki miltai iš „Molino Piantoni“ gamyklos, San Marzano pomidorai iš Vezuvijaus regiono, pasižymintys unikalia kilme ir natūraliu saldumu, mozzarella iš Sorrentino šeimos ūkio ir brandinta itališka mėsa iš „Simonini Salumi“. Todėl teigti, kad „Pizza Verde“ pica yra greitas ar nesveikas maistas, būtų neteisinga.
Picerijoje nerasite kečupo, nes padažas gaminamas iš tikrų pomidorų, be pridėtinio cukraus, saldiklių ar konservantų. Picų kepėjai juokauja, kad paprašius kečupo Italijoje, į jus atsisuks visa salė.
Šiuo metu Kaune „Pizza Verde“ picerijas galima rasti Laisvės alėjoje 46 ir V. Krėvės prospekte 97A. Vilniuje picerijos veikia Kalvarijų g. 101A, T. Kosciuškos g. 36A ir Zujūnų g. 5. Taip pat picerija yra įsikūrusi Utenoje, Basanavičiaus g. 68.
„Esame šeimos restoranas, kuriame laukiami visi – tiek maži, tiek dideli lankytojai. Mūsų durys atviros ir jūsų keturkojams draugams! Tad jei norite paragauti tikros autentiškos picos su aukščiausios kokybės ingredientais, užsukite į „Pizza Verde“ – mes čia tam, kad dalintumėmės tikru Neapolio skoniu“, – kviečia picerijos įkūrėjai.
Sekite „Pizza Verde“ naujienas „Instagram“ ir „Facebook“ paskyrose bei internetiniame puslapyje www.pizzaverde.lt.