Kauno restoranas ir dizaino viešbutis „BōHEME HOUSE“ kviečia pasinerti į monumentalių kalėdinių patirčių kupiną gruodį, kurį vainikuos gigantiškas eglių miškas. Siekdami savo svečiams dovanoti ne tik gastronominius malonumus, bet ir kultūrines patirtis, restorano bei viešbučio įkūrėjai šį tamsųjį metų laikotarpį nusprendė nušviesti netradiciniais renginiais – nuo vakarienės mėnulio šviesoje iki pusryčių su deimantais. Dėmesį trauks ir įspūdingo dydžio – net du metrus siekiantis – mėnulis, o taip pat ir kitos staigmenos.
Jau ne vieną kartą „BōHEME HOUSE“ aplankę svečiai puikiai žino, kad šis Senamiesčio viešbutis siūlo kur kas daugiau nei tik nakvynę. Iš meilės architektūrai gimusi ir jaunos šeimos puoselėjama erdvė tapo tikru traukos centru, kuriame gimsta kultūrinės, gastronominės, meninės ir netgi kūrybinės patirtys.
Šaltąjį sezoną pasitiks mėnulio šviesoje
Siekdama praskaidrinti žiemą, viešbučio komanda dar rudenį pristatė specialų teminių renginių kalendorių. „BōHEME HOUSE“ svečiai jau spėjo susipažinti su britiškomis popiečio arbatos tradicijomis ir mėgautis itališka vakariene su profesionaliu someljė.
„Mūsų tikslas – kad svečiai išsineštų neišdildomus įspūdžius, todėl kiekvienas apsilankymas, ar tai būtų pusryčiai, vakarienė, ar bet kuris kitas renginys, yra praturtinamas įvairiomis veiklomis, edukacinėmis programomis ir kviestiniais svečiais“, – teigia „BōHEME HOUSE“ įkūrėja, architektė Vaiva Mažonė.
Artėjant žiemai, viešbučio komanda pristato artimiausių renginių kalendorių. Lapkričio 29 dieną „BōHEME HOUSE“ kviečia į ypatingą vakarienę mėnulio šviesoje, kurioje skambės gyva fortepijono muzika.
„Vakarieniausime po įspūdingomis miško medžių šakomis, klausydamiesi Evelinos Pilipavičiūtės gyvo garso koncerto, įkvėpto Yann Tiersen kūrinio „Eusa“. Magijos atmosferą kurs dviejų metrų aukščio mėnulis ir unikalūs rūko efektai. Mūsų svečių lauks keturių patiekalų degustacija, kurioje kiekvienas patiekalas atspindės mėnulio dėsnius, sukurs šventinę nuotaiką ir maloniai šiurpys odą“, – pasakoja V. Mažonė. Paskutinius bilietus į šį renginį galima rezervuoti internetu.
„Brunch Breakfast at Tiffany’s“
Pirmajam gruodžio rytui „BōHEME HOUSE“ paruošė ypatingą kinematografišką vėlyvųjų pusryčių scenarijų.
„Legendinio filmo „Breakfast at Tiffany‘s“ turbūt nereikia pristatinėti. Norime sukurti nepamirštamą pirmąjį žiemos rytą, įkvėptą 1960-ųjų Holivudo atmosferos – su kruasanų ir kavos aromatu bei pokalbiais apie deimantus“, – teigia viešbučio įkūrėja.
Gruodžio 1-osios vėlyvųjų pusryčių svečias – deimantų ekspertas Giedrimas Tumėnas, savo karjerą pradėjęs garsioje juvelyrikos bendrovėje „Tiffany & Co.“. Jis atskleis šių brangakmenių subtilybes, papasakos apie karatus ir netgi atvers lagaminus, pripildytus „Aout Diamonds“ deimantų.
„Mūsų svečių lauks penkių patiekalų vėlyvųjų pusryčių degustacija, įkvėpta 1960-ųjų amerikietiškų pusryčių tradicijų. Nesitikėkite įprasto meniu. Tikėkitės netikėto. Benediktus, kruasanus, brolių Kelloggsų legendinius kūrinius ir JAV astronautų mėgstamiausius patiekalus dekonstruosime į netikėtus, degustacinius skonius. Pusryčiaudami kalbėsimės tik apie rimtus dalykus – deimantus, o atmosferą kurs ikoniškas Audrey Hepburn filmas ir to meto Niujorko restoranuose skambėjęs džiazas“, – žada V. Mažonė.
Kalėdų kalakutas kibire ir skandinaviškų vainikų kūrimas
Tarp kitų teminių renginių – didelio susidomėjimo sulaukusios skandinaviškų vainikų dirbtuvės. Pernai jos pritraukė daugiau nei šimtą dalyvių. Atsižvelgdama į didelį susidomėjimą, viešbučio komanda gruodžio 15 d. kviečia į vainikų dirbtuves restorano miško erdvėje.
Šventinių staigmenų laukia ir „BōHEME HOUSE“ elektroninėje parduotuvėje: nuo jau pamėgtų, paveikslus primenančių dovanų kuponų iki kartu su „Studio Tyle“ keramike sukurtų meno dirbinių – ypatingų „Embrace“ puodelių, pritaikytų tiek kairiarankiams, tiek dešiniarankiams.
„BōHEME HOUSE“ taip pat siūlo pasirūpinti šventėmis be rūpesčių ir kviečia elektroninėje parduotuvėje užsisakyti šventinius kalakutus, kuriuos restorano šefai išmasažuos ypatingais žolelių marinatais ir patieks šventiniuose kibiruose. Beliks tik pašauti kalakutą į orkaitę ir mėgautis kalėdiniais pietumis be streso.
Pradedamos serviruoti vakarienės
Tiems, kurie nori švęsti žiemos vakarus dar iki Kalėdų, V. Mažonė turi ypatingą žinią.
„Vakarais mūsų restorane pradedame serviruoti ne tik aperityvo užkandžius, bet ir sočias, šiltas vakarienes. To mūsų svečiai prašė net trejus metus. Kiekvieną penktadienio ir šeštadienio vakarą meniu lauks platus patiekalų pasirinkimas – nuo jautienos antrekoto iki žuvies steikų ir kitų patiekalų. Privatiems renginiams ir toliau siūlysime patyrimines degustacines vakarienes“, – sako viešbučio ir restorano įkūrėja.
Nuolatiniai „BōHEME HOUSE“ klientai vertina restorano virtuvę už patiekalų kokybę. Gaminant nenaudojama perteklinių riebalų, cheminių priedų, pridėtinio cukraus ar padažų – tik natūralūs, aukštos kokybės ingredientai, kurių daugelis atkeliauja iš vietinių tiekėjų bei ūkių.
„BōHEME HOUSE“ viešbutį ir restoraną rasite Kauno Senamiestyje, adresu Muitinės g. 9. Daugiau informacijos apie viešbutį ir artėjančius renginius rasite čia: https://bohemehouse.lt/